: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

CMR -> CFR?

Category: By Tom Fury
Så har Centrum Mot Rasism varit framme igen och öppnat sina trutar för att ännu en gång påvisa vakuum-beståndet inom deras pannben. Förra gången de var i farten fick GB massa skit för de hade lanserat "Nogger Black". Oh my GOD så rasistiskt det är. Man kan ju få det till Nigger Black. Så det blev hus i helvete och värsta mediauppbådet. För en sådan liten sak. Ingen hade ens tänkt tanken på att göra referens till något rasistiskt om glassen om inte CMR hade påpekat detta. Bra jobbat, dipshits. Är det det här vi betalar skattepengar för? Den grymma verkligheten är tyvärr sån.

Well, nu var det ju så dags igen att göra bort sig ännu en gång. Den här gången anklagades Kolmårdens Djurpark. Varför? Jo, lyssna på det här. Hur rasistiskt är inte detta? De har ett samarbete med en djurpark i Kenya, där ett gäng massajer var hitbjudna från. De fick promota sitt land och sin kultur genom att sälja nyckelringar, visa upp sin folkdans och folkdräkter m.m. Självklart är CMR där och genast börjar gapa om att det är rasistiskt att ha afrikaner arbetandes på djurparken.

...!

Det var precis min reaktion. Vad i helvete tänker de med? De tänker inte alls. Hur i helvete kan det vara rasistiskt? Det vore väl rasistiskt om man inte lät de komma till djurparken och promota sitt land. "Nej, ni får inte komma för ni är svarta. Tyvärr.". Herrejävlar.

CMR menar att det frambringar kolonialistiskt tänkande, eftersom svarta människor förut ställdes ut på djurparker och cirkusar. Det CMR har missat (ganska uppenbart eftersom de inte ens bemödade sig om att besöka djurparken) var väl att massajerna inte var en utställning. De var där för att utföra ett ambassadörsarbete. Jag undrar vem det är egentligen som går med de rasistiska tankarna? CMR (Centrum Mot Rasism) borde egentligen genomföra ett namnbyte. De borde döpas om till CFR (Centrum För Rasism) - ett namn som påvisar lite mer vad de egentligen håller på med.

Den effekt CMR har när de gör dessa uttalanden är inte att dra upp vardagsrasismen till ytan - de undergräver den seriösa debatten om rasism som faktiskt är problem i samhället. Genom dessa löjeväckande uttalanden (rent av absurda) så tappar debatten om rasism trovärdighet. Problem med rasism tas då inte längre på allvar, och det blir omöjligt att hålla en seriös debatt. Tack CMR, jag tror nog aldrig (aldrig) att jag har stött på en organisation som har motarbetat sitt eget syfte så effektivt som ni har. Jag får ta och gratulera!

CMR borde läggas ned helt. Jag vill inte vara med att betala de 20 miljoner kronor (obekräftad källa dock - men det skulle inte förvåna mig om siffran stämmer) som vi betalar för detta. Visst, humor i vardagen är ju inte fel, men det här är bara - absurdt.

Till och med massajerna själva såg inget rasistiskt i det hela. De förstod inte mediauppståendelsen som blivit. De kommer hit till Sverige för att genomföra ett seriöst jobb för att promota sitt land och sin kultur - och möts av massa svenskar som är uppenbart glada att se dem. De möts även av en mediacirkus utan dess like och blir beskyllda av CMR för att vara djurparksattraktioner. Way to go, CMR. Deras uppfattning efter CMR's utspel var att deras arbete inte togs på allvar. Tror jag det, jag hade tyckt samma sak om jag varit i deras kläder. De kan tacka CMR för att de undergräver deras trovärdighet.

Men är man förvånad egentligen? Yvonne Ruwaida är det som är i spetsen för detta, och hon är miljöpartistisk riksdagsledamot. Sedan när kom miljöpartiet med något vettigt förslag? Det var inte länge sedan. Det var oändligt länge sedan. För de har aldrig kommit med något vettigt förslag.

Det CMR även har missat är att göra en inblick i verksamheten för Kolmårdens djurpark. Att bidra till förverkligandet av FN:s konvention om biologisk mångfald är ett av djurparkens viktigaste uppgifter. I den konventionen omnämns bland annat informationsutbyte av ursprings- och lokalbefolkningars traditionella kunskaper och förhållningssätt till naturen. Precis vad Kolmårdens djurpark gör. Men enligt CMR är det rasistiskt. Go figure. Vad är det för nollor som sitter med i CMR? Har de verkligen så lite att göra om dagarna att de måste komma med sådan här crap?

Ibland blir jag bara så förbannad på sådana här urbota idiotiska utspel. Och när man inser att man faktiskt betalar pengar (skatt) för detta, så blir jag inte bara förbannad. Jag blir mad fucking furious.

Nu skall Orback tydligen utreda CMR (tack gode Gud! Du finns, i alla fall!) och se om det förekommit något ekonomiskt fiffel och även granska deras effektivitet. Det ekonomiska fifflet ska väl inte vara så svårt att hitta - det finns överallt inom politiken. Effektiviteten däremot kan vara svår att undersöka - hur undersöker man något som inte existerar?

Lägg ner Centrun Mot Rasism!

2 comments so far.

  1. Johan 09 augusti, 2006 18:14
    Det är så klockrent. Fan jag har hört talas om CMR 3 gånger i media. Första gången med GB, andra gången för att de inte gjorde nått och tredje nu sist om Djurparken.
    Men du tänk vilken jävla reklam GB fick efter den uppståndelsen. Alla skrattade ju åt CMR och gick o köpte glassen istället!
  2. Anonym 11 augusti, 2006 10:48
    Finns det inga problem så skapar man problem^^ CMR är verkligen...helt värdelösa.

Something to say?