: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Four Rooms (1995)

Category: By Tom Fury
Jag har länge velat veta varifrån ett visst citat kommer från. Citatet i fråga följer nedan. Äntligen fick jag reda på var den kom ifrån, och när jag såg vilka som stod bakom filmen var det ett måste att se den (Robert Rodriguez, Quentin Tarantino med flera). Four Rooms utspelar sig på ett hotell under nyårsafton, med Tim Roth i huvudrollen som "the Bellhop", alltså portiern. Fyra små episoder utspelar sig genom hela filmen, alla dessa fyra episoder utspelar sig i distinkta rum. Det är galna historier som utspelar sig. Första episoden består av ett gäng (snygga) häxor som ska återuppliva sin förstenade gudinna genom bröllopssvitens badkar. Jag vet, det låter helweird och det var det också. Klockrent.

Häxorna i full fart att göra sin spell redo. Givetvis hälften av dem halvnakna.

I andra sekvensen så förväxlas Ted (portiern, huvudpersonen) med någon annan Ted och han får leva ut ett gisslandrama där en man tagit sin kvinna som gisslan (mannen spelas av David Proval, känd från The Sopranos).

Problem? I haven't got a problem. I've got fucking problems. Plural. want to ear?

Well, most recently, there's room 309, there's this scary Mexican gangster dude poking his finger in my chest. There's his hooligan kids snapping their fingers at me. There's a putrid, rotting corpse of a dead whore stuck in the springs of the bed. There's rooms blazing afire. There's a big fat needle from God knows where, stuck in my leg, infecting me with God knows what. And finally there's me, walking out the door, right fucking now. Buenas noches.

- Ted, the bellhop.
I det tredje avsnittet så skall Ted sitta barnvakt åt två små kids. Se bilden nedan. Antonio Banderas spelar pappan. Självklart händer allt möjligt crazy när föräldrarna är borta. Man märker här hur Ted smått börjar förlora sitt fina humör och tålamod. Fjärde och sista avsnittet gästas av herr Tarantino själv. Där bjuds Ted in på en fest med en massa Hollywood-kändisar. Väl på festen tvingas han göra ett svårt val, som beblandar en hel del pengar.

Ted, vår huvudperson. Tim Roth gör rollen skitbra.

Hela filmen är ganska sjuk, och Tim Roth är lysande i huvudrollen. Han spelar över väldigt mycket. Vilket är klockrent. Det är precis det som gör filmen så bra. Utan hans nervösa ryckningar lite här och där och de ganska spartanska (roliga) specialeffekterna hade filmen kanske inte varit så mycket att ha. Det är inte speciellt mycket action, däremot en hel del humor.

Vad skulle du göra om du blev hotad med en pistol sådär? Gör som Ted, bli förbannad. Till slut.

I första avsnittet bjuds det på en hel del naket. Snygga nakna tjejer. Madonna är även med här, och hon går klädd i en tight latexdräkt. Kinky shit. I näst sista avsnittet bjuds det även på lite erotisk dans, på TV, starring Salma Hayek. Inte illa!

Antonio Banderas med sin "familj". Även Banderas gör en riktigt bra insats i filmen. Så även barnen och frugan. Vilken originell familj. Måste ses.

En annan liten trait som filmen har är ju alla kändisar. Förutom de redan listade så har vi även Valeria Golino (spelar tjejen i Hot Shots). Hela ensemblen med Madonna, Tarantino, Roth, Banderas, Hayek m.fl. gör det här till en stjärnkavalkad man måste se. Just det, Bruce Willis spelar en liten (uncredited) roll i sista sketchen också. Det var en överraskning att se.

Allt som allt så är det en riktigt bra film. Hade inte väntat mig mindre heller från så pass stora regissörer och skådespelare. Det är konstigt att jag inte har sett den tidigare. Helt klart värd att se! Den ger mycket underhållning. Väldigt mycket underhållning. Se den!

2 comments so far.

  1. Anonym 19 augusti, 2006 21:22
    Är naket det enda du tänker på? :p Eller nakna tjejer. Hur vore det med lite nakna karlar...Gaah!
  2. Johan 20 augusti, 2006 22:48
    Du glömde ju nämna en väldigt viktiga detalj till ära av dagens datum :D

Something to say?