: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Fantastic Four (2005)

Category: By Tom Fury
Okej, let's cut the crap direkt. Det var en och endast en sak som var bra med den här filmen. Den stavas Jessica Alba. Jag menar, titta på henne. T-i-t-t-a på henne. Det spelar ingen roll om hon är en bra skådespelerska eller inte. När man är så snygg så spelar ens talang mindre roll. Nu var hennes talang ju ganska bra i och för sig, men det är som sagt betydelselöst ändå. Såg även lite bakom kulisserna som fanns med på DVD'n. Hon var ju skitsnygg även utan smink. Det är fasen inte många som är. De flesta tjejer man ser är grymt snygga när de gjort sig i ordning under en sådär 4 h med sminkande, men ser aningen groteska ut utan. Jessica Alba och min kära flickvän Erika är två tjejer som alltid ser bra ut, oavsett om de är sminkade eller ej. (Phew, snygg räddning!)

Hursomhelst, filmen handlar (konstigt nog) om the Fantastic Four och hur de fick sina krafter. Ni vet storyn. Utforskning i rymden, nån konstig storm som mixar med deras DNA så de får superkrafter bla bla bla. En ärkeskurk finns självklart med (Dr Doom). Och ja, han tar på sig sin järnmask framåt slutet av filmen sen. Se bild längre ned.
Den största anledningen till att se filmen ses här ovan. Oh. My. God.

Det som är lite tråkigt är vad filmen fokuserar på. Istället för att få följa fantastiska fyran när de bekämpar massa elaka skurkar så berättar filmen istället om deras "kamp" att bli normala igen. Sure, man hade väl inte kunnat göra så mycket mer med en filmatisering av serien. Det är som upplagt för en uppföljare. Jag hoppas det kommer en. Så man har någonting att skratta åt, för uppföljare brukar ärligt talat suga stenhårt.

Det är mer humor än spänning i filmen, så barntillåten är den absolut. Vilket även betyder att det inte är något naket med. Alba klär som mest av sig till sina underkläder (vilket är ganska hett i och för sig, men man får ju inte så mycket mer). Vilken ironi att just Alba fick rollen som osynliga kvinnan...
Elaking i filmen, Dr. Doom. Visst ser han elak ut? Not.

Specialeffekterna är stundtals bra och stundtals riktigt dåliga. Det blir ingen balans riktigt. Vissa tillfällen i början tänkte jag på hur pass bra gjort allting var (effektmässigt sett). Sedan kommer vissa lågvattenmärken där man så tydligt ser att det är datoranimerat. Kvaliteten varierar, med andra ord, vilket är lite störande. Antingen kunde man ha gjort allting bra eller skippat det och låtit det vara en lågbudgetproduktion. Men, i det stora hela så är det ändå godkänt.

Som sagt så är det mer humor än spänning/action i filmen, vilket betyder inte så feta fightingscener direkt. Visst finns de, speciellt i slutet när alla använder sina specialkrafter för att besegra Dr Doom, men de blir aldrig sådär blodiga och illvilliga direkt. Lite tråkigt.

Allt som allt så var det en helt okej film. Hade inte så stora förväntningar på filmen, och den gav mig 1 timme och 40 minuters underhållning. Och Jessica Alba. Jag är nöjd. Man kan inte kräva så mycker mer av en sådan här film. Se den!

2 comments so far.

  1. Johan 11 augusti, 2006 22:54
    mmm Jessica Alba :D
    En av anledningar till att jag missade några dagar i skolan. De sände ju dark angel så jävla sent :D
    Det kolla man ju enbart på för att se Jessica i en tight läderdress.
    Du skulle sett när hon löpte i ett avsnitt (kattgener, mutant vett du). Då skulle man vilja vara där!!
  2. Anonym 12 augusti, 2006 19:53
    mmm det var jävligt snygg räddnign!!!
    JAg håller ju faktiskt med dig Jessica Alba är bland de snyggaste kvinnor som gfinns just nu. HOn o Jolie är ju i en klass för sig...
    Dark Angel är lätt en av de bästa serier bland annat för att just Jessica är så sjukt snygg!!
    Det är ju ju bra at man som sjöman får ha nåt att gotta sig åt *skratt*
    Ska ta o läsa resten av bloggen nu så du har ca 15 sek att radera det du ine vill att jag ska se...
    Puss puss

Something to say?