: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Damien: Omen II (1978)

Category: By Tom Fury
Filmen tar vid där den första slutade. Pappan har försökt döda sin son (eller djävulens son, snarare) och nyheterna har nått snubben (Carl Bugenhagen) som gav pappan knivarna. Så nu ber han en arkeolog att åka iväg och ge Damiens (sonens) nya föräldrar en väska med en lapp i som ska "förklara allt"... och på den vägen är det.

7 år senare. Damien är nu 13 år gammal, och bor hos sin farbror och umgås med sin kusin Mark och leker i någon typ av militär-akademi. Det är under den här tiden som han blir varse om sitt eget öde. Vem han är, vilka krafter han har, etc. Och han använder dem. Han är en mean son of a bitch. Grymmare unge får man leta efter.

I den här rullen ser vi Lance Henriksen som officer på Damien och Marks militärakademi. Han är cool. Jag diggade honom som cyborg i alien-filmen. Diggar honom ganska väl här också. Han är hård som officer och ställer sig på Damiens sida - han vet nämligen att han är Antikrist och försöker på något sätt mana fram hans krafter. Förstod aldrig riktigt hans roll i det hela, but oh well.

Såhär ser Satans son ut. Watch out. Jag ser vissa drag som påminner om en viss historisk person...

Det är ganska schysst att se prov på old-school teknik i Damiens hem, som på den gamla goda tiden, då man använda diabilder istället för PowerPoint och filmprojektor med vanliga stora astunga filmrullar istället för DVD. Det var häftigt.

Precis som i ettan så finns här grymma avrättningsscener. I förra filmen så blev en präst spetsad. I den här blir en snubbe delad på mitten av en hisskabel. Det är coolt. En annan blir mosad mellan två tågvagnar. Det är också coolt. Scenerna är så pass utdragna och man har lagt så mycket energi på att göra dem bra - sådana insatser uppskattas verkligen.

O.G Pimp. "Yeah, that's true...my dad is Satan. Wanna sleep with me now? All of you bitches? Great!"

Filmen är bättre än sin föregångare. Det är inte ofta så är fallet, men här förhåller det sig verkligen så. Mycket beror det nog på att Damien vuxit upp här och kan använda sina krafter med lite större egen vilja och begå djävulskap.

Den är helt klart värd att se, om du inte sett den tidigare.

1 comment so far.

  1. Johan 21 juni, 2007 15:11
    Helvete heller! Vad är det för jävla fjantbilder? Ser ju mer ut som nån jävla colgate-film från USA!!! Var är de motiverade ögonen som jag beskrev i kommentaren till första filmen? Nu ser han ju fag ut!!

Something to say?