: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Shooter (2007)

Category: By Tom Fury
Shooter handlar om en professionell krypskytt (Mark Wahlberg) - en av de bästa i världen - som blir anlitad för att planera en möjlig attack mot USAs president. Han luras att tro att han jobbar för något gott - han ska nämligen visa hur ett attentat skulle kunna gå till, som en del i ett arbete att förhindra att presidenten mördas. Istället skjuts en afrikansk biskop i huvudet som står bredvid presidenten under samma tillfälle, och Wahlberg beskylls för att ha stått bakom hela attentatet. Riktigt framed med andra ord.

Filmen kan sedan ses som en krypskyttsvariant på Harrison Ford's gamla gilm Jagad. Det är ungefär precis vad det är. Fast mycket bättre. För här får vi action från första till sista sekunden. Till sin hjälp har denne professionella krypskytt en FBI-agent som tror att han är oskyldig, och är villig att riskera sitt liv för att fria honom. Jag tror lirarn har varit med i CSI eller något innan. Och vad mer är så har herr Krypskytt en skithet tjej till hjälp också, som är hans förra krigarpartners partner. Ja, du fattar. Hon är jävligt het. Se nedan.


Den här bruden är, förutom allt pangpang och blod, det bästa med hela filmen. Vad hon heter? Hell if I know!

Shooter är varje vapenfetischists våta dröm. Det är fullt med pang-pang, blod, sprängda huvuden, explosioner, helikoptrar som bombarderar marken med skottsalvor och blir nedskjutna av proffskrypskytten på marken. Jag har länge saknat en sådan här film. Sniper-temat är grymt jävla häftigt.

Det är kul att filmen utspelas sig i lite olika miljöer. I slutet har vi scener uppe på ett berg med massa snö och grejer. Kul!

Jag måste också tillägga att både början och slutet på filmen är bland de bästa jag sett. Filmen inleds med ett riktigt blodbad, och filmen avslutas med klockrena avrättningar av the bad guys. Mark Wahlberg är stenhård rakt igenom, och gör sin roll riktigt bra. Hämndtemat som jag har skrivit om i tidigare recensioner gör sig även det påmint här - och det är bland annat det som höjer upp filmen. Våldet är inte meningslöst, det finns hämndbegär bakom varje skott som avfyras. Och med tanke på vem vi har att göra med så träffar han i princip med varje skott också. I ögat, för det mesta.

Dream team

En vanlig syn i Shooter; explosioner, krypskytt och vapen.

Shooter är ett måste-se. Alla jag såg den med gillade den. Alla jag pratat med har tyckt den varit helt klockren. Jag instämmer. Den stillar action- och gorebegäret för en god tid framåt. Lätt en av de bästa filmer som producerats under detta år. Filmen kan sammanfattas som Pang-pang, mer pang-pang, hämnd, pang-pang, blod, pang-pang, krypskyttar, explosioner, pang-pang, bra skådespel, pang-pang, ännu mer pang-pang, lite till pang-pang, pang-pang!

Missa den inte, för Guds skull!

2 comments so far.

  1. Johan 09 november, 2007 10:16
    Sounds good, men inte fan kommer den få någon oscar ändå!
  2. Tom Fury 09 november, 2007 10:39
    Sant! Och det är en jävla skam! Den borde vinna en Oscar i kategorin "Mest asskickande motherfucker till film"

Something to say?