: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Basket Case (1982)

Category: By Tom Fury
Det finns två saker som utmärker den här första instansen av Basket Case. Och det är dåligt genomförda men välmenade specialeffekter, och überbra dödsskrik. Blod- och dödsscener (a.k.a the gore) är det inte dåligt med. Intentionerna från regissören är välmenande och det känns att de vill visa mycket gore. Tyvärr ser slutresultatet inte så bra ut. Sedan har vi the screams of death. Skådisarna levererar ganska bra sådana, vilket är ganska ovanligt har jag märkt. Sorgligt nog är detta det enda som skådisarna gör bra också. För resten av deras insatser är inte mycket att hurra för.

Filmen börjar med att en ung kille tar in på ett sunkigt hotell. Det enda han har med sig är sin ryggsäck och en korg (wöhöw, därav titeln kanske?). Det visar sig dock att innehållet i den här korgen är av dödlig art... Vad sägs om en bortopererad siamesisk tvilling som mest liknar en horribel geleklump - typ Kirby meets the zombie fleshfuckers. Med fula tänder. Anyways, den här siamesiska tvillingen är core to the bone och vill mörda alla som någonsin har gjort dessa två bröder illa. Och säkert några fler på vägen.

Visst låter det som en grym idé till en film? Det är en grym idé också. Genomförandet är som sagt dock inte lika bra. I och för sig, vad väntar man sig av en b-skräckis? Förutom att skådespelarinsatserna är urdåliga (till exempel känns alla dialoger otroligt krystade) så har jag ingenting att klaga på. Jag vet inte riktigt om man ska klaga över dåliga skådespelarinsatser heller. Det är väl lite av det som är charmen med såna här rullar.

Det finns en sak jag är lite besviken på bara. Jag fick (nästan) aldrig se några nakna tjejer. Däremot en naken kille som springer runt på gatan. Hooray...

Surprise! Såhär kan tydligen en siamesisk tvilling se ut... och han är livsfarlig.

Så, för att sammanfatta; Kassa skådisar, mycket blod, bland de bästa screams of death någonsin, och urtjusigt 80-talsmode. Enjoy!

0 comments so far.

Something to say?