: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Shoot 'Em Up (2007)

Category: By Tom Fury
Shoot 'Em Up är en av de roligaste och mest underhållande actionfilmer jag har sett på länge. På förbannat länge. Filmen börjar med att vi får se en gravid ung kvinna springa för sitt liv, jagad av en snubbe med pistol som ser ganska så förbannad ut. Mr. Smith, vår hjälte, sitter på en busshållplats och käkar en morot. När han ser att kvinnan är i fara bestämmer han sig för att gå efter och rädda henne (antagligen i förhoppning om att få ligga med henne efteråt). Han förlöser den gravida kvinnan mitt under striden. Resultatet av fighten är att kvinnan dör, men barnet överlever. Så vår käre Mr. Smith tar med sig skitungen och gräver djupare i vad som ligger bakom den här grejen. Samtidigt som han jagas av en mindre armé som vill se barnet, och Mr. Smith, dödas. Det visar sig att det ligger mer bakom det hela än vad man först anat...

Yeah right tänker du nu. Det vanliga bullshitet när det kommer till actionfilmer. Och så träffar han givetvis en brud, blir kär, fuckar upp p.g.a att han blivit toffel men lyckas ändå rädda dagen i slutet? Ja, ungefär så är det faktiskt. Fast med en touch av humor och självdistans. En humor som kräver att tittaren har ett lite skarpare intellekt och skärpta ögon för att riktigt förstå alla gliringar som ges här och där. Sådan typ av humor uppskattar jag.

Humorn är filmens ena starka sida. Den andra starka sidan är actionscenerna som är ganska påkostade och överdrivna (som sig bör för att jag ska gilla dem). Faktiskt så är det ingenting som görs fel i filmen. Den är hur bra och underhållande som helst. Missa inte!

0 comments so far.

Something to say?