: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Shinobi (2005)

Category: By Tom Fury
Shinobi är utan tvekan en av de absolut ballaste mest core filmerna som någonsin har producerats. Ever. Jag är allvarlig. Det är en japansk ninja-rulle regisserad av Ten Shimoyama. Utspelar sig i dåtida Japan (Tokugawa-eran), och centrerar king kriget mellan två ninjaklaner i två hidden villages; Iga och Koga. Oboro, som spelas av Nakama Yukie och Gennosuke (spelas av Odagiri Jo) är djupt involverade i varandra känslomässigt, men tillhör två olika byar (Romeo & Juliet, någon?). Dessa två byar har en liten skara superninjor, Shinobi, som alla har någon speciell egenskap.

Imperiet ser dock inte på detta med blida ögon, då dessa superninjor kan posera ett möjligt hot mot makten de har. Så för att bli av med detta hos så utlyser Nankobo Tenkai, the big shit, en tävling där de två ledarna för dessa byar ska välja ut fem av deras bästa krigare var för att sedan utplåna varandra.

Filmen är sedan ren och skär glädje att se. Sceneri, musik, miljöer, fightingscener och specialeffekter - allt är top notch och det finns verkligen ingenting att klaga på. Man får sin dos av blod, häftiga övernaturliga Shinobis och grymma japaner som kickar ass. Shinobi har precis allting jag vill ha av en film, förutom möjligtvis zombies. Men ninjor med övernaturliga krafter är minst lika bra.

Du kommer älska Shinobi. Se den!


Fly me to the moon, and...

2 comments so far.

  1. Johan 08 mars, 2008 15:10
    jaha, vart är "Tack Thore för tipset" ?? jag tipsade nämligen dig om denna film för 2 år sedan.
  2. Tom Fury 08 mars, 2008 15:11
    Gjorde du? :D Haha shit, det hade jag glömt helt. Sorry.

    Tack Thore för tipset!

Something to say?