: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Letters From Iwo Jima (2006)

Category: By Tom Fury
Så vad har Clint Eastwood gjort den här gången då? Jo, han har satt Ken Watanabe spelar rollen som General Tadamichi Kuribayashi. Ken var grym i The Last Samurai och här är han också förbannat grym.

Vi får följa ett gäng i den japanska armén som förbereder inför en amerikansk invasion av ön Iwo Jima. Den står som en pelare mellan den amerikanska armén och hemlandet Japan. Man vill nu absolut inte låta ön falla i amerikanska händer, den skulle då fungera som springpunkt för amerikanska armén när de skulle invadera resten av Japan. (Men som ni alla vet som kan lite historia gick det ändå åt helvete för dem). Nåväl. Den här generalen, Tadamichi Kuribayashi, får ta kommandot över armén som befinner sig på ön. Hans approach är lite nytänkande och tas inte så väl emot av de gamla konservativa krakarna som är där. Vi får också följa ödet hos en soldat, Saigo, som helst av allt inte vill vara där och slåss utan hellre vara hemma hos sin fru och toffla och ta hand om sitt (kommande) barn. När jänkarna väl kommer sedan, så får vi se dessa karaktärer göra saker över förväntan, och vi får en jäkla massa pang-pang.

General Core.

Pluspoäng: Japaner - som faktiskt pratar japanska och ingen fejkad japs-accent amerikanska. Tack Clintan för du i alla fall hade förstånd nog att inte köra med ett sådant dåligt trick. Det är uppskattat. Och japaner by definition är core. Så därför gillar jag filmen.

Brevskrivarcore.

Som sagt så är första delen av filmen bara förberedelser. Alltså händer det inte speciellt mycket då. En knapp trevkart in i filmen börjar det faktiskt bombas och skjutas riktigt jäkla ordentligt. Då blir det core! Det är lite mer intressant att följa någon annan sida än jänkarna i en andra-världskriget-film för en gångs skull. Nu ska jag bara se Flags of our Fathers - samma skit fast från andra sidans perspektiv. Eller hur var det nu igen?

Se ljuset i slutet av tunneln core.

Anyways, filmen var grym. Clintan gjorde ett bra jobb med den här. Den kanske till och med toppar Saving Private Ryan som min bästa krigsfilm. Eller...? Se den! Annars sätter översten här nedanför en kula i huvudet på dig. Core!

Galen överstecore.

0 comments so far.

Something to say?