: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Lucky Number Slevin (2006)

Category: By Tom Fury
Rörig men rörig på ett bra sätt.

Slevin är en lite otursförföljd kille som anländer i New York till sin vän Nick Fishers lägenhet. Slevin är bara där för att ha kul. Tyvärr så misstas han för att vara sin kompis Nick. Nick visar sig i sin tur vara skyldig pengar till två bossar i den undre världen. Han tvingas av Bossen att döda en homosexuelle sonen till Rabbin (Ben Kingsley), som hämnd för ett mord på Bossens son. Vi har även Nicks granne Lindsay (Lucy Liu) som arbetar på bårhuset. Hon försöker hjälpa Slevin och såklart så blir de kära i varandra.

Under tiden så hjälper den kallblodiga mördaren Mr. Goodkat (Bruce Willis) båda bosarna, medan Slevin samtidigt pressas av Brikowski (en snut) som jagar Bossen och Rabbin. Låter kanske rörigt, och det är det. Lite.

Det är en actionrulle fylld med humor. Humor i stil med Indiana Jones och en liten släng av Rush Hour. Kanske inte så mycket och så tydlig humor som Rush Hour, men ändå finns den där.

Om han fick ligga med henne? Såklart!

By the way är det här andra filmen på kort tid där jag ser Morgan Freeman spela en bad guy (den första var Shooter). Josh Hartnett spelar Slevin. Han gör en jäkligt bra insats. All action till trots så är det bästa med filmen dialogerna. De är smarta, genomtänkta, och levereras perfekt av skådespelarna. Lite snatch-stuk på det hela fast utan de häftiga dialekterna. Jason Statham som skådis i den här rullen hade varit perfekt.

Pang pang!

Jag är sjuk idag och därför är det här väldigt osammanhängande. Jag ber om ursäkt. Hur som helst. Filmens tema genom hela rullen är hämnd, och hämnd är alltid häftigt på film. Och i böcker. Och på alla andra sätt. Därför får filmen många tummar upp av mig. Satans bra rulle!

The cast of the filmrulle, typ.

0 comments so far.

Something to say?