: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

After Dark Horrorfest - Nightmare Man (2006)

Category: By Tom Fury
Den här filmen visades som del av "After Dark Horrorfest - 8 Films To Die For". Det är en grindghouse-rulle med höga ambitioner, och faktiskt lyckas den hålla sig på den nivå som är menad. Alltså B-skräckis. Musik, kamera-arbete och stämningen lyckas de få till helt och hållet. Skådespeleriet har väl dock något mer att önska. En känsla av att se en filmatisering av en Stephen King novell med New England/Maine miljöer vilket jag är extra svag för gör att jag vill höja upp filmen mer än vad den egentligen kanske förtjänar.

Filmen inleds med att vi får följa ett gift par som har beställt en afrikansk fertilitetsmask (som självklart ser förbannat creepy ut) för att hjälpa mannen få tillstånd (höhö!) sin childmaking machine. Det dröjer dock inte länge förrän frugan börjar drömma mardrömmar om den här masken, och konstaterar att det är något med denna mask som försöker attackera henne - det är mardrömsmannen som utför dessa attacker.

När det blir för mycket att ta, så tar mannen med sin fru på en biltur. Självklart får de soppatorsk mitt ute i skogen. Snubben beger sig för att hämta bränsle till bilen. Under tiden blir frugan attackerad av mardrömsmannen återigen. Hon lyckas dock fly till en stuga som ligger i skogen och - lämpligt nog - är belägrad av ett gäng ungdomar. Illa om man tror att det ska rädda dem dock. Naturligtvis kommer mardrömsmannen dit han också och börjar mörda snorunge efter snorunge. Frågan är ju om mardrömsmannen finns på riktigt, eller har psykostanten gjort det här mot sig själv? Eller är frugans lömska make inblandad på något sätt?

Filmen har stundtals sin charm. Växlingen mellan de kåta tonåringarna i skogsstugan och psykostanten som blir jagad av sitt hjärnspöke är riktigt bra gjord. Måste dock säga att hjärnspöket (a.k.a mardrömsmannen) är den sämsta mördaren genom tiderna. Jag menar, vill man mörda någon så kör man kniven in i människan direkt. Man står inte och viftar med den i 4 minuter innan man verkligen gör något. Vilket alltid leder till att offret kommer undan och mördaren blir kvarlämnad som en fucktard.

- Don't fuck with me!
- Alright, but you could sure fuck with me ^^

Helt ärligt så är den mer spännande än vad det kanske låter. Tyvärr så blir det lite av en Sherlock Holmes pryl på slutet när de rabblar igenom vad som har hänt när det redan blivit uppenbart vad som skett. What's the point, liksom? Jag avskyr när regissören skriver en rakt i ansiktet vad som händer. Å andra sidan hatar jag också när man lämnar för många trådar öppna så det blir fritt att tolka vad som egentligen hände. Det gäller att ha en balans mellan dessa grejer, och den här gången tippade bägaren över åt fel håll. Nåja, det är en mindre blunder som inte sänker helhetsbetyget så jättemycket. Vad mardrömsmannen ville ha ut av de snygga tonårstjejerna han mördade? Ett ligg med dem såklart, vilket också framgår av filmen.

Klättring in the skog bland the stones with the blodig käft.

Det som däremot höjer helhetsbetyget med en shitload av siffror är att det är mycket naket (!) Vi får se en hel del tits and ass. Fina sådana också. Det gillar jag. Många pluspoäng till regissören för det. Tack! Dessutom har filmen inget gott slut. Alltså som det alltid bör vara i skräckisar. Kudoz för det!

I brist på andra bilder får ni här ett alternativt filmomslag.

För övrigt bör det kanske nämnas att den innehåller en hel del humor med taskiga (och taskigt levererade) one-liners. Hur som haver är det ändå en toppenrulle.

Se den!

0 comments so far.

Something to say?