: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

The Return of the Texas Chainsaw Massacre (1994)

Category: By Tom Fury
(a.k.a The Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation)

So, here's the deal:

Ett gäng snorungar ska gå på bal och tar givetvis den smarta omvägen genom Texas skogar för att (självklart) hamna i en bilolycka. De skadar lirarn de krockat med och beger sig sökandes efter hjälp. De hittar hjälp. Fast hjälpen tillhör kannibalfamiljen. Leatherface kommer in i bilden, tillsammans med Vilmer (som är en galen brorsa eller nåt sånt) och de för bort dessa snorungar till deras stuga i skogen där vi får se den sedvanliga TCM-inredningen hos kannibalerna. Och så har vi ledaren av kannibalgänget, W.E, som har ett typ av cyborgben. Det kunde ha varit jäkligt häftigt, men känns mer malplacerat och idiotiskt. Varför ha med en sån grej? Hela storyn är skev och ärligt talat väldigt ointressant.

Skådespeleriet håller en jäkligt låg nivå. Jag vet inte riktigt var de hittat det här gänget med losers. Nåja, alla är inte kassa. Det finns vissa som faktiskt presterar ganska bra. Tyvärr är de i minoritet.

En kul grej är att efter kraschen så är det en tjej som hela tiden pratar om hur de kommer bli dödade. Att det kommer komma någon lirare och slita ut deras hjärtan i en källare där ingen hör dem skrika etc. Dumbasses till pojkvännen lyssnar inte och vandrar på i vanlig takt. Hade han lyssnat på henne så hade alla kanske fått leva. Nåja, man ska väl inte vara för hård heller. Jag förstår honom varför han inte lyssnar på sin tjej. Jag menar, vem i helvete gör det egentligen? Det mesta tjejer säger är ju ändå bara strunt. Lucky shot denna gång att hon faktiskt hade rätt i det hon sa (nästan).

Vad gäller gore så levererar den här rullen sämre än sin föregångare (som även den var dålig på den punkten). Det nästan enda "bra" är tjejen som hängs upp på slaktarkroken (ett litet homeage till första filmen)."Drop yo pants bitch and gimme yo money, you cheap-ass mofo"

Filmen är totalt jävla värdelös. Storyn är inte trovärdig. Leatherface är inte lik sig själv och spelas av en klump som inte fångar den efterblivna egenskapen hos honom över huvud taget. Familjen Sawyer består återigen såklart av en freakshow till uppsättning familjemedlemmar - men inte en freakshow på det sättet att det blir creepy. Freakshow på det sättet så att det blir löjligt. Texas Chainsaw Massacre 4 är helt klart den sämsta i filmserien. Jag blir sur bara jag tänker på helvetet som de hade mage att kalla film. Och varför i helvete går Leatherface runt i klänning, sminkad till tjej och skriker som en tjej för? Gaaah!

Jag skulle nog inte ens tycka den var bra om jag var hög. For the love of God - se den inte!

2 comments so far.

  1. Johan 08 juli, 2007 21:07
    Hmm varför lägga ned tid då? Transformers vill vi ha!! Och hur går det med min fråga till Tommies frågelåda? :P
  2. Tom Fury 08 juli, 2007 21:21
    ...för att den kunde ha varit bra. Transformers kommer, och svaret på din fråga med :).

Something to say?