: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

The Texas Chainsaw Massacre (1974)

Category: By Tom Fury
Året är 1974. Ett gäng hippies som är nära vänner åker på småvägarna genom Texas för att ta sig till deras morfars (antagligen) vandaliserade grav. Bland det här gänget finns Sally Hardesty och hennes bror Franklin. Franklin är tjock och sitter i rullstol.

De stöter på ett riktigt whackjob till liftare. Grabben skär sig själv och Franklin med en kniv (två olika knivar faktiskt). Självklart blir han utkastad från hippiebilen (liftaren alltså, inte Franklin). Det dröjer inte länge förrän de får soppatorsk och tvingas knalla för att hitta bensin. De hittar till slut ett hus. Synd bara för dem att det är Leatherface med sin familj av psykopatiska kannibaler som bor där. Tough luck, liksom. Därefter blir det som de flesta skräckisar där en efter en dör på grymma sätt.

Världens mest psykopatiska liftare. "Eyy, can I have that nice hat of yours?"

Det som är lite roligt att se i sådana här gamla filmer är kläderna folk har på sig. Modet var verkligen inte vackert på 70-talet. När filmen skulle släppas var det mycket tjafs om att den var för blodig och läskig. Därför var censuren på filmen som en gam - på många platser i världen. Jag kan förstå att de reagerade, eftersom den är ganska hemsk när det kommer till köttiga scener. Med andra ord så älskar jag det. Titeln skvallrar ju om massmord med hjälp av en motorsåg. Det är inte riktigt sant. Det är faktiskt bara en enda snorunge som blir mördad av motorsågen i filmen - de andra blir mördade på andra finurliga sätt. Jag klagar absolut inte.

Jag har fortfarande svårt att förstå varför tjejer i filmer skriker så pass mycket. Det är irriterande och skär i öronen. Därför är det en fröjd att se första tjejen mista sitt liv. Leatherface kommer och tar henne när hon inkräktar i hans hus och hänger upp henne på en krok avsedd för grisar som ska slaktas. Inte ens när hon fått ryggen penetrerad med en fet krok så slutar subban skrika. Vid Gud, hade hon bara hållt sin stora fula jävla käft så hade hon fått leva. Nåja, hon gav oss tittare lite gore i alla fall. Tack, korkade brud.
Hur kul är det att ha en motorsågsgalning springande efter en? Jävligt kul. Se bara hur roligt tönttjejen och tjockisen har!

Det alla måste förstå är att Leatherface är en ikon. Han är jävligt häftig, och det skulle vara konstigt om inte han blev utsedd till den fränaste psykopatiske mördaren någonsin. Det är något med att han är efterbliven i samband med att han är så stor som gör att han skrämmer skiten ur människor.
Egentligen är det bara en sak jag har att klaga på vad gäller filmen - och det är det förbannade skrikandet jag skrev om förut som precis alla tjejer ska hålla på med. Varför i helvete skriker de när de flyr för sina liv? Spara på krafterna från skrikandet istället så du orkar springa snabbare och längre. Och varför vill du röja din position genom att låta som ett jävla flyglarm? Eller nej, vänta... jag tar tillbaka det sista. Ett flyglarm låter så jävla mycket häftigare. Tjejskrik får jag bara ont i öronen av. Sluta.

Ännu en medlem i familjen Sawyer (a.k.a kannibaljävlar) som är ute efter lite färskt kött.

Men som sagt, förutom den lilla detaljen ovan så är The Texas Chainsaw Massacre helt klart en sevärd film. En klassiker som alla bör se någon gång i sitt liv. Tobe Hooper har gjort ett bra jobb i regissörsstolen. Tack, Tobe.

Graooarrrr! Leatherface says se film annars förlora ett ben!

3 comments so far.

  1. Johan 04 juli, 2007 19:01
    Hmm har du tänkt på en sak? Om tjejerna slutar skrika, och koncenterar sig på att fly så kanske de lyckas fly och då blir det ingen gore för dig? Ett litet moment 22 typ. Eller nått.
  2. Tom Fury 04 juli, 2007 19:13
    Word, det är iofs sant. Men kan de inte skrika något vettigt istället? Vad som helst utom "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA" eller "IIIIIIIIIIIIIIIIIIII".
  3. Anonym 04 augusti, 2007 14:58
    Såg nyligen om filmen, den är verkligen toppen. Så många som plankat den.

Something to say?