: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Dumma amerikaner och kanadensisk bacon

Category: By Tom Fury
Jag tittade på en föreläsning som hölls av Michael Moore i en stor aula i Portland State University. Han skulle leka en liten lek med dem. Så han ropade upp den kanadensare som hade sämst betyg i hela publiken. Det var en kille som bara hade B och D i betygen. Sedan ropade han upp alla amerikaner som var A-studenter (alltså, A i varje betyg). Det var doktorander och andra studenter i olika åldrar, allt från high school till universitet. 9 stycken deltagare. Så kom frågesporten.

Frågesporten handlade om att kanadensaren skulle svara på frågor om USA, som vilken huvudstaden var, och amerikanarna fick svara på frågor om Kanada, som t.ex. vilken huvudstaden var. Det handlade också om att svara på frågan "nämn tre länder som angränsar till ett land ni har (eller medverkat i) att ockupera". Och, såklart, nationalsången.

Kanadensaren kunde svara på alla frågor. Amerikanarna kunde bara rätt svar på 1 fråga, och det efter en stor ansträngning.

Oh my fucking God, jag kan knappt tro hur dåligt utbildade amerikaner är. Om dessa personer är personer med hög intelligens som fått toppbetyg, och inte ens kan huvudstaden i grannlandet - vad säger det om kvaliteten på den genomsnittlige amerikanen?

Vi vet alla att amerika har en sjuk utrikespolitik, och ett ännu sjukare politiskt system, där du har två partier som är i princip likadana. Wow, vilken demokrati. Men hur som helst, med det lagt åt sidan, så finns det inget annat än att konstatera att amerikaner är korkade. På riktigt.

Såg även Canadian Bacon, en relativt gammal film gjord av Michael Moore. Se den. Den har några kickass-skådespelare (nåja...) och är väldigt larvig. Den handlar om USA's president som tappar förtroende hos väljarna, och som motåtgärd så väljer han att starta ett krig mot Kanada. Filmen i stort beskriver ganska väl hur amerikansk politik fungerar, trots att det är en stor satir.

Tyvärr så mister filmen ganska mycket poäng i och med att den inte har några zombies eller blod. Den har inget naket heller. Och inga biljakter! Det är bilar med, men inga biljakter! Det här är en katastrof. Det är nu när jag tänker efter en ganska kass film. Nej, den är förskräcklig. Den är hemsk! Vedervärdig! Det finns dock ett budskap som är värt att uppsnappa.

Om de hade ändrat lite i storyn, som till exempel att istället för "supersoldaterna" i the Omega Group så hade de haft en armé av levande döda istället som invaderat Kanada så hade filmen ökat i status redan där. Sedan kunde de ha gjort som så att den amerikanska presidenten egentligen var en reinkarnation av Vlad Tepes, och istället för att bara röra runt i grytan inom den internationella politiken så hade han hellre velat spetsa varenda kanadensare på en påle. Eller flera, om det är en tjock kanadensare. Det hade kickat så mycket ass!

Canadian Bacon får 3 tommyguns av 10 möjliga.

2 comments so far.

  1. Anonym 21 juni, 2005 21:33
    jag har inget bra att komma med, därför slutat jag här.
  2. Anonym 07 juli, 2005 23:27
    Alltså, på tal om ingenting...Man skulle kunna säga att det är en zombie med i Fahrenheit 9/11 :P Bush! (tadaa!)

Something to say?