: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Suspect Zero (eller: Filmen-som-skulle-varit-bra-om-de-hade-öppnat-en-can-of-shut-the-hell-up).

Category: By Tom Fury
Suspect Zero är en film som kan klassas som en försöker-vara-djup-thriller. Den försöker, och den lyckas då skådespelarna håller käften.

Filmen handlar om en hardcore-FBI-agent som använder något "okonventionella metoder" (ja jag vet, hur många gånger har vi inte hört det förut?), och omplaceras till ett annat kontor. Där sätts han på ett fall att utreda en massa seriemord. Bossen på den nya platsen gillar såklart inte hans sätt att arbeta. Det är mycket whining och mycket dåliga dialoger. Det var nog de kassa dialogerna som körde ner filmen i botten.

Vi har också en f.d. FBI-agent som tillhörde någon typ av special forces som kallades "fjärrskådare". Det var en typ av medium som kunde se ur offrens ögon och lokalisera förövarna från att bara sätta sig in i offrens huvud och tankar. Det är en sådan som misstänks ligga bakom de nyligen uppkomna seriemorden, men vår huvudperson tror givetvis att killen är oskyldig och försöker hitta honom så att denna fjärrskådare kan hjälpa honom sätta dit den riktiga mördaren.

Ja, jag vet, handlingen känns skev, men den är faktiskt ganska intressant. Den tiden man får se flashbacks och får se när någon sätter sig in i en misstänks/offers huvud så har filmen sina riktigt ljusa stunder. Musik, feeling, kameravinklar - allt detta bygger upp en stämning som påminner om det bisarra från antingen Silent Hill eller Forbidden Siren - förutom att du inte har några monster eller zombies i närheten då. Vilket för övrigt varje film bör innehålla (zombies alltså). Då en film har zombies så är den per automatik bra.

Så kommer dessa skittaskiga dialoger som förstör filmen helt. I och med att det är riktigt kassa skådespelare (fröken Moss från Matrix till exempel - hur bra är hon på en skala egentligen? Det hon klarar av är att se futuristisk ut i solbrillor och lång kappa. Inget mer.), så blir heller inte dialogerna trovärdiga eller speciellt inlevelserika.

Att det hela känns som en långfilmsvariant av Arkiv X med agent Mulder som vår hardcore-FBI-agent gör inte saken så mycket bättre.

Hursomhelst, så är filmen åtminstone sevärd om man inte har för stora förväntingar på den. Det finns givetvis bättre filmer, och nästa inlägg kommer handla om en sådan (den har zombies).

Suspect Zero får 5 tommyguns av 10 möjliga. Mindre prat hade gett bättre film. Jag lovar.

2 comments so far.

  1. Anonym 17 juni, 2005 21:37
    (fröken Moss från Matrix till exempel - hur bra är hon på en skala egentligen? Det hon klarar av är att se futuristisk ut i solbrillor och lång kappa. Inget mer.)

    hehe ja what can I say... har ju inte sett denna film, denna film kanske inte faller mig i smaken så mkt då med tanke på att jag kan vara en ganska så taskig lyssnare och här är det tydligen överflöd med skitsnack? ;-)
  2. Tom Fury 17 juni, 2005 21:49
    Du, det har du helt rätt i. Den är inte värd att lägga så mycket pengar på. Har ju sett sämre filmer...

Something to say?