: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Halloween 4: The Return of Michael Myers (1988)

Category: By Tom Fury
30 oktober 1988. Den fjärde filmen i Halloween-serien (men faktiskt "bara" den tredje med Michael Myers som huvudkaraktär. Kom ihåg att del 3 var en avstickare!). Herr Myers har legat och haft det mysigt i ett koma sedan han sist jagade Laurie Strode (det var 10 år sedan... en väldigt lång mysstund med sig själv i en källare!). Såklart så får ordningsmakten den briljanta idén att flytta på honom (annars hade det ju inte blivit någon mer film om han legat kvar där nere i källaren och ruttnat!).

Så han blir förflyttad från Richmond Mental Institute till Smith's Grove. Han får reda på att han har en systerdotter i Haddonfield. Därför dödar han gänget som kör honom (genom att trycka in sin tumme i ena killens panna, till exempel), och flyr sin väg.

Jamie, systerdottern, drömmer mardrömmar om Michael men hon vet inte vem han är. Så kommer denna Halloween-natt. Och där börjar hemskheterna igen, med fler mord och Myers på jakt efter Jamie. Dr. Loomis, som ni känner igen från de förra filmerna, anser att han inte fått sin stjärt sparkad tillräckligt mycket av Myers så han ger sig in i leken igen och försöker stoppa honom igen. Tsss....

Vill bara flika in här med en översättning som är crap;
"Jesus has nothing to do with this place" --> "Gud har ingenting med det här stället att göra".
Öhm, Gud? Jesus? Har de inte blandat ihop far och son här? Wiseasses.

Del 4 i halloween-serien bjuder till mycket mer än sina äldre syskon. Vi får bland annat se ett ganska intressant sätt att döda någon med ett hagelgevär - utan att avfyra det. Det är saftigare och mer gory scener här än i de föregående rullarna - vilket gör denna film till en bättre sådan (de facto). Utöver detta följer den exakt samma standardformula som alla b-skräckisar gjorde under 80-talet. Därför finns det inte så mycket mer att säga. Förutom att slutet är väldigt överraskande, vilket inte riktigt var att vänta av en sådan gammal film.

Sheriffen visar hur man ska skjuta en Myers. Tyvärr så är han inte så lättdödad. Hade gärna velat visa er lite fler smaskiga bilder, men orkar inte leta fram några. Så var nöjd med vad du får och se filmen istället.

Hittils är del 4 höjdpunkten i Halloween-serien. Nu är det bara typ 23 filmer kvar att se.

0 comments so far.

Something to say?