: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Halloween H20: 20 Years Later (1998)

Category: By Tom Fury
(Del 7 i serien). Vi kommer ihåg från de första delarna att Michael Myers mördade sin syter Judith 1963. Sedan, 1978, försökte han mörda sin andra syster, Laurie Strode (spelad av Jamie Lee Curtis). Men han var ganska kass och lyckades bara döda alla hennes vänner. Laurie själv kom undan. Ett par år senare fejkade hon sin död (som vi alla brukar göra lite då och då) så att Myers skulle tro att hon var död.

Spola fram tiden 20 år till 1998 (eller om vi ska vara petiga; spola tillbaka tiden 10 år från där vi är idag). Michael har återvänt, såklart, och hittar henne på en privatskola där hon är nån typ av lärare eller liknande. Hon har även en son nu som pluggar där. Snubben heter John och spelas av Josh Hartnett. Det dröjer dock inte längre förrän hon inser att Michael är tillbaka och är ute efter hennes liv...

Tjaa...vad ska man säga egentligen? Den här rullen är inte riktigt lik de andra, i och med att den mer är upplagd som en teen horror movie á la I know what you did last summer, Scream eller mostvarande. Det tar bort udden lite från det hela och gör att den inte känns lika häftig. Dock ska påpekas att gore-scenerna är väldigt bra här. Min teori från [förra recensionen] ang. exponentiellt ökande gore håller fortfarande.

Michael Myers såg sig själv i spegeln och skrämde sin egen spegelbild. Spegelbilden visade sig vara en tjej som har lite svårt för män i vit mask och gjorde en så kallad bajsa-på-sig-manöver.

Den är, av självklara orsaker, i mycket bättre kvalitet än de tidigare filmerna vad gäller effekter, kameraarbete, och så vidare. Innehållet dock är jag inte speciellt imponerad av. Den utmärker sig inte på något sätt, utan är ganska förutsägbar som uppföljare. För att bespara dig mödan kan jag redan här avslöja att Laurie slår huvudet av Michael Myers i slutet där han ligger fastspärrad under en bil. Mhm, tänker du nu - den sista filmen i serien? Just det, glöm det. Det finns en till. Hur det går ihop? Det återstår att se när jag och mina homeboys huggt in i den sista delen.

Du kan skippa den här utan att få dåligt samvete, men det skadar heller inte at se den. dålig var den inte. Medioker är ett bra ord som passar del 7 i Halloween-serien.

Fast jag har i och för sig ett förslag som kan göra filmen lite roligare. Spela ett drickaspel! Varje gång något av detta händer så ska ni ta en shot:

1. Michael Myers smyger förbi någon utan att bli sedd
2. Ronny snackar om ditt skrivande
3. Lauri eller Keri blir skrämda
4. En pumpa dyker upp i bild
5. Någon säger "Yosemite"
6. Grinden till skolan öppnas eller stängs

Och vill du verkligen bli full så ska du dricka varje gång som:

7. Någon blir mördad eller fysiskt skadad.

Lycka till!

0 comments so far.

Something to say?