: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Horrors Of War (2006)

Category: By Tom Fury
Det här är en grindhouse-rulle. Alltså en independent-grejja gjort i B-filmsstil. Med andra ord är det alltså by definition jävligt bra.

Så vad handlar den om? Filmen utspelar sig under andra världskriget. Alliansen drar fram, och det får Hitler att släppa loss sina hemliga vapen; vapen som världen aldrig har skådat tidigare. Vi får följa ett gäng amerikaner, bland annat löjtnant John Schmidt. Han möter Hitles vapen ansikte-mot-ansikte (ja, du har nog gissat att vapnena jag pratar om inte är några mekaniska saker). Några andra krigsveteranjönsar joinar teamet för att hitta mer info om de hemliga vapnen Hitler har. Tillsammans måste de stoppa herr Adolfs framfart innan det är för sent...

Det är en typisk grindhouserulle, och eftersom dessa filmer är enligt definition superbra, så är den här också bra. Kanske inte den bästa i sin klass, men helt klart värd att se. Ge den en chans. Trots dåliga skådisar, avsaknad av inlevelse och ingen stor effektbudget att tala om så var den ändå underhållande. Om den gav mig speciellt mycket? Nej, men jag kunde döda 1,5 h på hotellrummet när det inte fanns något annat att göra. Där passade den utmärkt.

Se den!

1 comment so far.

  1. Johan 26 februari, 2008 14:34
    Men va i helvete! Vad är det för vapen då??!! Ett gäng tyska fetton i bayersk folkdräkt beväpnade med varsin bratwurst?

Something to say?