: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Halloween 5 (1989)

Category: By Tom Fury
Den femte delen i Halloween-serien är en fortsättning på [fyran]. Halloween år 1989 (ett år efter att fyran utspelade sig) närmar sig, och vi får återigen följa Jamie. Hon är nu på ett barnsjukhus i Haddonfield, efter att ha attackerat och mördat sin styvmor (under influenserna av Michael Myers, såklart). Läkaren som har hand om henne är, givetvis, Dr. Loomis återigen. Styvsystern Rachel hjälper dock till så gott hon kan, samt styvsysterns vän Tina (båda dör senare i filmen. Yeeey!)

Skitungen Jamie har någon typ av mental koppling till sin morbror Michael Myers, och Myers tar återigen upp jakten på henne. Loomis, Jamie och hela poliskåren (som är inkompetent) sätter efter för att stoppa Myers - men hur ska man döda en sån lirare?

Femman är egentligen bara mer av samma som man fått i tidigare filmer. Jamie drömmer mardrömmar. Michael Myers återuppstår och börjar mörda igen. Dr. Loomis jagar honom. Känns det igen? Ja, det kallas Halloween 4. Dock så tyckte jag nog att femman är strået vassare, om man bortser från just grejen att det är i princip en karbonkopia på fyran. Det beror på två saker tror jag. Dels så har de lyckats göra så man känner lite mer sympati och empati med karaktärerna i filmen till skillnad från föregångarna, dels så börjar Myers äntligen mörda tonåringar medan de har sex (precis som herr Jason i Friday 13th). Här blir en snubbe mördad genom att bli penetrerad genom ryggen och ut från bröstkorgen av en högaffel. Coolt som fan! Tjejen han besudlar börjar fightas emot och försöker mörda Michael Myers, men hon blir stabbad i ansiktet istället. Rätt åt henne.

OMG dude take away that tool from my face, you'll scare my face!

Återigen så är slutet bra. Den här gången upplagt perfekt för en uppföljare också, givetvis.

0 comments so far.

Something to say?