: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Batman Begins

Category: By Tom Fury
Äntligen fick man arslet ur vagnen och såg filmen. Det tog sin lilla stund. Och jag som hade tänkt att se den på bio först. Icke. Hursomhelst. Seriefiguren Batman är ju jävligt häftig egentligen. Han behöver inte tönta runt med massa övernaturliga superkrafter, utan han är bara ninjahäftig och kickar skurkars ass dagarna i ända (sic!). Inte som den där fjanten spindelmannen till exempel som har fått massa krafter från en spindel, det är ju lite fusk faktiskt. Plus att han är lite mesig. Batman förespråkar brutalt våld för att lösa problem, och det gillar jag. Det är så de lär sig liksom! Bryt ett näsben eller fem och de kommer inte försöka råna den gamla tanten igen. Lobo är häftig också. Och han har heller inga övernaturliga krafter, förutom att han är från en annan planet och född superstark och superelak. Och ingen har väl det minsta tvivel om att LOBO is the shit?

Hursomhelst. Christian Bale spelar huvudrollen. Eftersom han var jättebra i American Psycho (passade skitbra i rollen som Patrick Bateman) så hade jag ganska stora förväntningar på honom här. Och visst, filmen inleds med värsta gruppfighten där han kickar 6-7 bigass mofo's asses hårt, hårt som fan. Där får han visa vad han går för. Men vad i HELVETE händer när han tag på sig Batmandräkten egentligen? Han lägger på någon konstig wannabe-mörk-pratande-röst för att låta hård eller nåt, men det låter bara riktigt jävla fjantigt och lustigt. Hade varit bättre om han hållt käften istället och nöjt sig med att sparka stjärt.

Åter till handlingen. Filmen är menad att berätta hur Batman kom till, bakgrundshistorien liksom innan historien med Jokern och Pinguin och Gåtan och alla möjliga superskurkar kom in i bilden. Det som egentligen händer i filmen är att man får se en hel del asskicking, skjutande, blod(?) , skurkar, snygga brudar och biljakter. Det enda som behövs för att göra filmen bra liksom. Dessutom, det som är BÄST utav ALLT är att det är en massa NINJOR med. När han är uppe på ett berg för att lära sig slåss som en man så får han gå med i en klan av massa ninjor, men precis sådär häftiga dräkter som Ryu Hayabusa har (typ). Det var kanske den bästa delen i hela filmen. Filmen kunde ha slutat där, det var tillräckligt för att sälja den till mig. De slåss med svärd och grejer också, fränare än så blir det liksom inte.

Det är ju en no-brainer att lista ut vad filmen i övrigt sedan går ut på. Dubbellivet Bruce Wayne kontra Batman, en superskurk som använder någon typ av panikgas för att göra motståndarna galna (han spelas för övrigt av Cillian Murphy, huvudrollsinnehavaren i 28 dagar senare som är den bästa zombierullen genom riderna. Eller på delad första plats med Evil Dead, åtminstone. Se den!), och massa biljakter och häftig batman-gear. No shit, sherlock, master of the obvious.

Var filmen bra då? Tja. Den gav det jag trodde den skulle ge, inte så mycket mer. Schysst action, häftiga fightingscener (ibland), och kanske lite väl utdragna dialoger ibland. Jag kan ändå inte släppa att Christian Bale är en kickass skådis som gjorde ett skitbra jobb. Creds för det. Alltså ingen toppenfilm direkt, men den gav vad jag väntade mig. Se den, det skadar liksom inte. Speciellt om du är ett Batman freak. Vilket inte jag är, men jag uppskattade den ändå.

Se filmen, ät lite godis och var glad! Det är bra ninja-action i början av filmen som motiverar dig att se klart resten. Plus att hans bil den här gången är typ hundra gånger häftigare än batmobilen han har i de gamla filmerna. Bara det säger ju allt.

2 comments so far.

  1. Anonym 23 mars, 2006 23:06
    Bra skrivet Tommie, kunde nästan inte ha skrivit det bättre själv (men bara nästan). personligen tycker jag filmen är lite seg, men cool som du säger då han tränar med ninjorna på berget. Betyg av mig blir en 3 av 5. Vad gav du?
  2. Anonym 25 mars, 2006 10:35
    batman is the shit! så det så! :D
    även om tommie is the shit så shittar batman lika mycke..! :D
    Puss!

Something to say?