: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

A bay of Blood (Reazione a catena) (1971)

Category: By Tom Fury
Denna titel har många namn. En snabb koll på IMDB visade att den även var känd som Antefatto, Before the Fact-Ecology of a Crime, Bloodbath, Bloodbath Bay of Blood, Bloodbath Bay of Death, Carnage, Chain Reaction, Ecologia del delitto, Last House on the Left Part II, New House on the Left, The Ecology of a Crime, Twitch of the Death Nerve. Kärt barn har många namn, brukar man ju säga. Fast det här är inget kärt barn. Det här är SKRÄP. Ett missfoster till barn som man undrar hur i helvete det kom till världen egentligen.

Filmen utspelar sig mestadels vid ett par stugor vid en sjö (någon som får Friday 13:th vibbar?) med en liten bukt med ett par bryggor som det bråkas lite om. Naturfreaks som bor vid bukten vill låta naturen frodas. Storstadsbo kommer och vill köpa den. Naturfreaksen vägrar. Storstadsfuckfacen blir sura och är typ redo att döda för att få den. Mycket att bråka om då - ett par små jävla bryggor mitt ute i ingenstans som ingen ändå bryr sig om. Big deal of a story, eller hur? Men vad väntar vi oss från en splatter egentligen. Det är ju inte för storyn man ser en sådan film. Gör man det har man ett allvarligt fel i skallen.

Filmen inleds ganska schysst dock med en gammal tant i rullstol som blir hängd. Kort därefter knivhuggs mannen som hängde henne. Det börjar bra, liksom. Se bilden nedan på den hängda tanten. Tur att hon dör ganska tidigt, hon verkade jobbig.
Som tur är filmen ganska kort, ca 1:20 lång. Det är dock ändå 80 minuter av ditt liv du kan göra något bättre med. Dialogerna är varken välskrivna eller väl framförda, allting känns ganska corny och krystat. Vad sägs om det här:

"But if you kill for the killing, you'll become a monster."
No shit Sherlock, Master och the Obvious. Såna där corny remarks hade man ju kanske klarat sig utan. Men men, det är Italienare, vad ska man göra åt det?

Fast egentligen, vem bryr sig om dialogerna när det är blod och naket man vill se? Dessa två saker bjuds på ganska väl, faktiskt. Det ska jag ge creds för.

Självklart är kåta tonåringar med i bilden, precis som det brukar vara i splatters. De dansar konstigt på ännu konstigare ställen och helt utan anledning. Man undrar vad fan de håller på med egentligen. Är det fest? Yeah right, de är 4 personer, det är mitt på dagen, och musiken - what the hell?

Det är som sagt en hel del naket, bland annat en nakenbadsscen. Det hade varit ännu bättre om bruden som är naken faktiskt skulle varit snygg. Nu ser hon mest ut som en plastic-bagger. Kolla själv på bilden nedan. Hon ser ju lite smått retarded ut. Fast man får väl hålla tillgodo med vad som bjuds.

Skådespelartalangerna i denna film är en paradox. Skådespelarna, (är det rätt att kalla dem det? Fuckfaces kanske är en bättre benämning) speciellt de kvinnliga, saknar talang. Inte helt ut, men nästan. Man skäms nästan så pinsamt det är.

Hursomhelst. För att återanknyta till det som var bra med filmen; Det är en hel del schyssta gore-scenes (den enda anlendingen till att se splatterfilmer. Förutom nakenheten hos snygga tjejer). Exempel på en scen där en kille och en tjej som utövar lite intimare stunder får ett spjut kört igenom dem. Se bilden nedan.
Mer gore-scener innehåller bland annat en brud som får halsen avskuren, en snubbe som får ansiktet delat i två bitar, och en annan tjej som blir halshuggen med kanske filmvärldens minsta yxa.

Filmen är allt som allt ganska rörig och ger ingen större behållning. Delvis schyssta gorescenes, men jag har sett mycket bättre i filmer som, as you could've guessed, Friday the 13:th. Det bjuds på en del naket, men det är inget speciellt vackert som visas heller. Slutet är väl något överraskande, men det känns som det bara är ditslängt "för att vara speciellt".

Se inte den här skiten. Det finns mycket mer intressanta saker du kan göra med 80 minuter av ditt liv. Som att spela Ace Combat Zero eller vika pizzakartonger.

1 comment so far.

  1. Anonym 02 maj, 2006 22:08
    Ok, recenssionen hade det jag krävde. Mycket bra jobb där. Men en sak jag inte fatta, dödade alla varandra hejvilt, eller var det stadsbor? Eller fanns det en ensam snubbe i stil med Jason? Det blev som ett frågetecken för mig, eller så läste jag inte tillräckligt noga för att jag samtidigt kollade på en snygg tjej i webcam.

Something to say?