: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

A blade in the dark (Casa con la scala nel buio, La) (1983)

Category: By Tom Fury
Okej, det finns inte speciellt mycket att säga om den här filmen. Den var helkass. Jag satt och funderade under hela filmens gång om den hade världsrekord i klichéer och vilken som var sämt - den här eller A bay of blood. Jag kom fram till att den här var sämre. A bay of blood hade åtminstone lite mer naket och bättre slasherscener än den här skiten.

Storyn går ut på att en filmmusikproducent (självklart producerar han endast musik till skräckisar) får bo i ett hus ute på landet där han ska producera sin musik. På ett piano med samma slinga som går om och om igen. Se bilden nedan. Väl där så kommer ett par oinbjudna gäster som om det vore världens naturligaste sak, sedan börjar en efter en att dö. Och kan du gissa om vår protagonist överlever till slutet?
Wow, jättekul. Typ. Gorescenerna är under all kritik. Offrena i princip ber om sin död. De försöker knappt fly. Och de försök de gör liknar mest parkinsonssyndrom än riktiga flyktförsök. Vad i helvete, lite inlevelse om jag får be!

Det huvudsakliga mordvapnet i filmen är en kartongskärarkniv, vad fasen det nu heter med ett finare namn. Kolla bilden nedan. Och hur spännande är det att bli dödad av ett sådant litet vapen egentligen? Inte alls kan jag säga dig.
Tyvärr så kom jag över en helkass dubbad version av filmen, vilket förstörde en hel del. Jag tror dock inte att filmen hade varit så mycket bättre med originalspråket (italienska). Jag är säker på att filmen inte hade varit så mycket bättre med originalspråket.

Sammanfattningsvis är det här inget att lägga ned sin tid på. Det finns mycket bättre filmer att se. Till och med Steven Seagal uppvisar mer skådespelartalanger än skådespelarna i den här filmen. Bara det säger väl det mesta. För att avsluta denna recension med en liten bonus som tack för att du orkade läsa såhär långt så kommer en bild på den häftigaste scenen i hela filmen. Jepp, du skulle kunna spola fram till den scenen och sen stänga av filmen. För det är det enda som kommer ge dig någon som helst behållning. Såvida du inte njuter av att se skit som en efterbliven sengångare har manglat fram. Håll till godo! (Och undvik den här skiten).

(Bilden ovan föreställer en ganska så död människa).

3 comments so far.

  1. Anonym 03 maj, 2006 21:59
    Bra bra, ännu en film man kan undvika att se. Föresten, vart hittar du allt crap?
  2. Anonym 04 maj, 2006 00:15
    Du har inte tänkt på att du har väldigt negativa texter senaste gångerna.. ? :P
  3. Tom Fury 04 maj, 2006 22:11
    anonymous: Det beror på att jag har matats med filmer som är skit. Såg nyligen en bra film, "Chopping mall". Se recensionen ovan :).

Something to say?