: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

The Hills Have Eyes (1977)

Category: By Tom Fury
Såhär i dagarna när alla gör remakes på gamla filmer, så blir man ju lite sugen att se vilka filmer de baserar sina remakes på. Så jag såg Wes Craven's The Hills Have Eyes från 1977. Till skillnad från Violent Shit 1 (typ världens sämsta film som jag skrev om igår - ja, den är värre än Repmånad till och med) så var faktiskt den här filmen bra.

Handlingen är som följer: En familj som ska semestra i Californien tar en liten avstickare genom öknen någonstans i centrala USA. De kör vilse, såklart, och blir strandsatta vid sidan om vägen. Otur bara att det lever kannibaler i bergen. Dessa människor är lite som de efterblivna människorna från Wrong Turn, fast smått intelligentare och kan faktiskt prata (om än något lustigt).

Familjen splittras upp och ett par stannar kvar vid bilen för att vänta på de andra medlemmarna i familjen som gett sig taskandes iväg för att skaffa hjälp. Well, you do the math sen om vad som kommer att hända.


Filmen är baserad på en verklig historisk händelse, den om Alexander "Sawney" Bean - fast i en amerikansk modern setting istället. Det är lite grymt. Kannibaler is the shit liksom. Fast egentligen är de bara äckliga.

Skådespelarinsatserna i filmen är helt okej. De gör sina karaktärer helt okej, det finns inget att klaga på där. Själva settingen ute i amerikanska öknen är också ganska bra. Old-school-b-skräckisar; det finns nästan inget bättre.


Filmen håller samma kvalitet som hans andra filmer, typ Nightmare on Elm Street. Det finns egentligen inte så mycket att klaga på, nästan ingenting. Förutom att tjejens skrik är jäävligt högt och skärande i öronen. Riktigt irriterande, man vill bara säga till henne: "Shut the hell up, bitch. You're hurting my ears. Go to hell. I hope you die first of all." Tyvärr så gör hon inte det.

Se filmen! Jag har inte sett uppföljaren till den här (kom 1985, året efter det bästa året någonsin), och jag har heller inte sett remaken. Jag planerar att se den snart dock, återkommer med mina åsikter om dem sen, om de var något att ha eller inte.

1 comment so far.

  1. Anonym 13 april, 2006 12:33
    Lite mer förklarande text till bilderna skulle ju inte skada. de försätter inehållet i ett visst mörker.

Something to say?