: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

The Hills Have Eyes Part II (1985)

Category: By Tom Fury
Så har jag sett uppföljaren nu också. Lite mer av samma sak, fast enligt mig inte lika bra som ettan. Det blev lite väl mycket Lassie-stuk framåt slutet, då hunden typ lyckades nästan manövrera bort de flesta av de elaka kannibalerna. Sånt hade jag gärna klarat mig utan.

Filmen var dock underhållande i sin helhet. Bobby som överlevde första filmen, och den där konstiga tjejen (vad fan hette hon? Kommer inte ihåg, och orkar inte kolla upp det) är med även i uppföljaren. Den här gången är de ett ungdomsgäng som ska ge sig ut i öknen och tävla på sina hojar i något race. Jag förstår inte själva grejen riktigt, för några motståndare i den påstådda tävlingen ser man aldrig.

Hursomhelst, självklart får de soppatorsk ute i öknen (no shit Sherlock; Master of the Obvious), och så börjar det hända lite saker med att en försvinner följt av att en annan försvinner och så vidare och så vidare bla bla bla i vanligt splatter-teenage-skräckis-stuk. Man skulle ju kunna tycka att det är kasst, fast filmen har ett visst underhållningsvärde. I och med att kannibalerna har mer personlighet ensamma än alla ungdomar tillsammans så sitter man och hoppas på att de ska få nästa offer riktigt snart, så det blir lite gore i filmen. Det blir det också. En snubbe får ett fett spjut rakt i bröstkorgen. En annan blir krossad under ett typ halvt berg som kommer flygande rakt i ansiktet på honom. En blir sprängd i flera bitar framåt slutet. En får en yxa rakt i svålen. Lägg till lite bett från en hund, sparkar och slag, och uppskuren halspulsåder med en machete så har du tillräckligt mycket gore så det räcker. Det blir dock aldrig osmakligt som Hostel, det hålls på en lagom nivå och det sköts med finess.

What the hell, se filmen! Det är inte världens bästa film, men den är absolut värd tiden det tar att se den. Du har de obligatoriska döda-tonåringar-delarna, du har psykopatiska kannibaler, du har ett landskap som heter duga, och du har en rulle som kommer skänka dig en och en halv timme (nästan) ren underhållning.

Det finns ingen anledning att inte se den. Om man inte har missat att se första filmen såklart. De här två förtjänas att ses i rätt ordning. Don't be a fuckface, se den!

1 comment so far.

  1. Anonym 12 april, 2006 19:24
    Hmm en aning tam recension får jag nog säga... Lite mer ingående våld skulle inte ha skadat.

Something to say?