: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Azumi 2: Death or Love (2005)

Category: By Tom Fury
Filmen är en direkt fortsättning på den första. Man får följa Azumi när hon jagas av diverse slödder genom skogar med mera. Azumi själv lever endast för att slutföra sitt sista uppdrag: Det är en krigsherre kvar att döda efter första filmen.

Hursomhelst. Det finns inte speciellt mycket att nämna om storyn. Det är lite mer av samma som i ettan, men lite mer koncentration på Azumi och ett litet mindre team av andra lönnmördare.

Jag anser att denna film är mycket bättre än sitt original. Det är ett högre tempo i filmen redan från början, och det är mycket skönare karaktärer med här. Dels har vi en krigare som ska likna någon typ av spindel (som till slut blir slicad i bitar av sina egna metalltrådar á la Resident Evil style), dels har vi en stor björnaktig krigare med ett mastodontvapen som slicar allt motstånd på mitten. Se bilden nedan. Han är riktigt häftig, och det dubbeleggade vapnet han håller i är riktigt dödligt och bidrar till en hel del gore. Sånt gillas!
Den där badass mofo'n skulle kunna göra shish kebab av halva Sverige på en pisskvart. Jag lovar. Han är riktigt brutal. Till och med hans namn är brutalt: Rokpa. Synd att han sprängs i småbitar bara.

Överlag så är tvåan mycket bätte än ettan. Det är bättre musik, det är bättre skådisar (eller kanske inte skådisarna i sig - karaktärerna som är med i tvåan är mycket häftigare och mer intressanta). Svärdfighterna är bättre gjorda och blodmängden är större - fakecuts är inte lika genomskinliga i tvåan. Visst finns de, men de är långt ifrån lika många som i ettan. Specialeffekterna är mycket bättre också. Till exempel vid ett tillfälle när Azumi blir förgiftad och fightingscenen går lite halvt i slowmotion och hennes motståndare blir suddig - dock inte hon själv. Fräna grejer! Dessutom är Azumi lika het som hon var i ettan. Kolla bilden nedan bara. (Hon är tjejen i mitten om du inte kunde lista ut det. Förresten, om du inte kunde lista ut det så har du inget här att göra. Försvinn.).


Det finns egentligen ingen anledning att inte se den här filmen. Även om man inte har sett ettan (eller konstaterat efter första timmen att den inte var så bra), så borde man se den här. Man serveras så mycket häftiga fighter att det är bara gapa och svälja utan några konstigheter.

Jag vill nog säga att det här är en av de bättre actionfilmer jag har sett. Givetvis slår den inte Equilibrium (jag lovar att äta upp mina gamla skor den dag det kommer en actionfilm som är bättre än Equilibrium). Den enda nackdelen med filmen är att man inte får se Azumi naken någon gång. Eller ens i närheten i någon het scen. Man vill väl inte rucka på hennes hårda image. Fast vadå, jag vill ju se naket.

Sammanfattningsvis så finns det bara en sak att säga: Se filmen och njut av allt våld. Den här har allt bra som ettan hade - förstärkt ett par tiotals gånger - och bortfiltrerat är de dåliga delarna av ettan. Den måste ses!

2 comments so far.

  1. Anonym 27 april, 2006 21:32
    Hur ingående får man beundra den lilla Azumin? Eller är det bara fight fight? Skulle kännas intresant att veta ifall hon var med i någon het scen...Pervon som vi är.
  2. Anonym 27 april, 2006 21:40
    Du är nog den mest bra personen på att ta saklig kritik, och bra speed i updatesen!

Something to say?