: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Hoodwinked (2005)

Category: By Tom Fury
Fick tips av en kompis att se denna film. Den verkade bra, sa han. Och det tyckte jag också när jag läste lite om den. Förväntade mig något i stil med Shrek eller liknande filmer.

Filmen handlar om, inte helt otippat, lilla rödluvan, hennes farmor (borde det inte vara mormor?), vargen, Paul Bunyan (ja, vad fan gör han i filmen egentligen? Kanadensiska skogshuggare och lilla rödluvan - är det bara jag som missat kopplingen?) och ett äventyr de tillsammans halkar in på.

Hursomhelst. Filmens upplägg är lite annorlunda. Det börjar med en incident hos mormodern (den vanliga lilla-rödluvan-grejen med vargen som klätt ut sig till mormor osv). Det blir en mindre form av kaos inne i huset, polisen kallas dit och sedan får var och en berätta sin version av vad som hände. För varje person som berättar så blir saker mer och mer tydliga. Någon har snott en massa recept från befolkningen i skogen, och dels så vill polisen reda ut vad som hände i huset, dels ta fast denna 'recept-tjuv'. You get the picture.

Filmen är stundvis rolig. Precis som i Ice Age finns det en (bokstavligen) liten ettrig karaktär som skänker en hel del humor åt filmen.
Första halvan av filmen imponerade inte. Det hängde ganska mycket B-produktion över det hela. Skämten var lite halvt krystade, och det kändes som om det saknades ett visst flyt i berättandet av historien. Det började dock bli bättre framåt andra halvan, då filmen visade upp nya kvaliteter och faktiskt lyckades med sina små skämt.

Det är långt ifrån en av de bättre filmer jag sett, men den var inte direkt värdelös heller. Den hamnar någonstans på en femma av tio. Den är sevärd, om man inte har något bättre för sig (vilket jag egentligen hade - varför slösade jag tid med att se filmen egentligen? Herregud.) Ice Age 2 var mycket roligare än den här. Hoodwinked har dock sina små poänger som gör att det är inte helt bortkastad tid att se den. En hel del sköna karaktärer bidrar ganska mycket till pluspoäng. Allt som allt en väldigt medioker film som efter en tvivelaktig start till slut faktiskt håller måttet.

1 comment so far.

  1. Anonym 17 april, 2006 21:55
    Återigen, lite mer ingående våld. Innehöll filmen många vackra brudar? Du utelämnar viktig information.....

Something to say?