: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Clerks II (2006)

Category: By Tom Fury
Dante och Randal är tillbaka. Den här gången har butiken de jobbade i brunnit upp, och de har istället börjat arbeta på en hamburgerkedja. Antal anställda på stället: 3 st. De två och en supernörd vid namn Elias. Plus chefen då, såklart. Som är en kvinna och som Dante har legat med.

Den här är så mycket bättre än sin föregångare. Handlingen skiljer sig inte nämnvärt. Dante kommer i kläm mellan två kvinnor. Jay & Silent Bob står utanför stället och langar droger. Dante och Randal jobbar som biträden. Allt går åt helvete på slutet men ordnar sig ändå till det bättre. Det som skiljer den här från sin föregångare är i mångt och mycket dialogen. Den var visserligen bra i Clerks också, men här är den förbättrat till det ultimata.

Randal och Dante. Två sköna killar.

Man kan säga att den här filmen är mer av det goda från första filmen (dialogen och karaktärerna) med det dåliga borttaget (svart-vit film bland annat). Det finns egentligen inte så mycket mer att säga. Kevin Smith slog en homerun med den här rullen, och den underhöll mig och min vän otroligt mycket. Det hjälper nog att ha sett Clerks innan man ser den här, annars kommer nog en del av skämten som dras att gå förbi obemärkta.

Jay. Grymmare hustler får du leta efter.

Som minnesvärda scener och dialoger ur filmen kan nämnas jämförelsen som görs mellan Star Wars och Sagan om Ringen. För er som sett båda trilogierna (alla tre, om vi räknar de nya Star Wars filmerna också) så måste man höra det som sägs om dem. En annan schysst scen är när åsneunderhållningen ska genomföras framåt slutet av filmen. Jag tänker inte spoila allt här. Se det själva, istället. Det ges ett otal referenser till filmer och andra populärkulturella fenomen genom hela filmen. Priceless att höra.

Bitch, Boss-bitch, Bitch

Clerks II är en film som alla bör se. Den har kvaliteter som jag saknar i många andra av dagens filmer. Om den ännu inte fått kult-status så kommer den få det inom kort. Det kan jag garantera. Missa inte den här.

1 comment so far.

  1. Johan 07 mars, 2007 08:01
    hmm silent bob....är det en tyst kille? Känner igen namnet? vart i från

Something to say?