: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Jay and Silent Bob Strike back (2001)

Category: By Tom Fury
Ännu en film av Kevin Smith som ligger framme för obduktion. Och den här gången är det bara positivt att rapportera från dissekeringen.

Story: Den här gången så får vi följa Jay & Silent Bob när de ska stoppa en film som håller på att skapas med dem själva som förebilder. De är rädda att det ska spridas rykten om dem på nätet att de är...kassa. Typ. På vägen dit så får vi träffa en hel bunt med kändisar (som ofta spelar sig själva), bland annat Ben Affleck, Shannon Elizabeth, Will Ferrel, Judd Nelson, Sean William Scott, jon Stewart, Chris Rock, Jamie Kennedy, Wes Craven, Shannen Doherty, Mark Hamill, Alanis Morissette, Morris Day, Jerome Benton, Jason Biggs, Matt Damon, James Van Der Beek, med flera. Så ensemblen är stor, och de flesta driver med sig själva väldigt mycket. Det ger en höjd till filmen som annars antagligen inte hade funnits.

Ben Affleck, Jay och Silent Bob. What a crew!

Hursomhelst. När de är på väg och ska stoppa filmen så råkar de ut för en massa trubbel (givetvis). Dels så blir de frameade av ett par heta tjejer som stjäl diamanter - Jay och Bob får skulden för att ha släppt lös ett gäng apor bland annat. Ja jag vet, storyn är lite whacko men det är ingen som bryr sig egentligen. Storyn är inte det som gör den här filmen bra. Utan det är karaktärerna och den stora ensembleb med grymma roliga skådespelare som gör parodi på sig själva.

Some fine bitches going diamondhunting

Den här rullen är även den en sådan som man kommer älska om man är hög. Det är jag helt säker på. Men man behöver inte vara det för att uppskatta den. Kvaliteten den håller är så pass hög och tilltalar min humor så pass väl så det är bara att gå lös på den. Utan tvekan. Förvänta dig inte biljakter, blod eller zombies. Det här är en komedi. Så det är bara löjligt att önska sig sånt. Eller rättare sagt, det är orealistiskt att önska sig något sånt. Om de matar en med det så fine, men det händer ju typ aldrig. Aldrig.

Jay & Silent Bob - med deras vanliga ansiktsuttryck.

Ja & Silent Bob är bland de bästa komedier som har gjorts. Någonsin. Du har inte råd att missa den här. Givetvis, den har inte effekten på dig att du rullar av gapskratt, men det är ofta inte speciellt långt därifrån. En del tycker säkert humorn är löjlig och infantil. De kan fara åt helvete och försöka ta bort stolpen de har uppkörda i röven innan de tycker till nästa gång.

Kevin Smith, du lyckades grymt bra med den här filmen. Bra jobbat!

2 comments so far.

  1. Johan 27 mars, 2007 13:20
    Inte råd att missa? Jag laddar alltid ned gratis på nätet.
  2. Tom Fury 27 mars, 2007 14:07
    upplevelsemässigt sett har du inte råd att missa den... :)

Something to say?