: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Versus (2000)

Category: By Tom Fury
Versus ska tydligen vara en kultfilm. Det hade jag ingen aning om. Och Hideo Kojima ska tydligen ha inspirerats av den när han gjorde svärdfightingscenerna i ett av sina Metal Gear spel (som för övrigt är förbannat jävla bra spel!). Storyn i filmen går något i stil med: "There are 666 portals that connect this world to the other side. These are concealed from all human beings. Somewhere in Japan exists the 444th portal.... The forest of resurrection."

Det man får i filmen är inte en massa satanister. Det man får är en ca 2 timmar lång (jag såg Directors cut-versionen) fight. Och jag skojar inte. Det mesta utav filmen är fighter. Både med vapen som svärd och pistoler, men även hand-to-hand-combat. Och det är för det mesta riktigt bra gjort. Zombies får man också. Massa zombies. Varje människa som dödas i skogen de befinner sig i återuppstår efter ett par sekunder. Så det som återstår är att blåsa skallen av de jävlarna så de försvinner för gott.

Här har vi vår huvudperson, redo att bust a cap in some zombie asses!

Det hela känns som en japansk Highlander. Fast bra. Soundtracket är ganska schysst från stund till stund. Det finns riktigt bra fightmusicspår med på det som passar otroligt bra till de scener som presenteras. Gore-scener är även de ganska välgjorda. Kanske inte så bra som i andra filmer jag sett, men helt okej.

...och här är han redo att kicka ass med lite svärd.

...här ser vi resultatet.

Sedan går det inte komma från det faktum att det är en bunt japaner som kickar ass i filmen. Och det är coolt. Alltid. Zombies eller ej, det funkar ändå. Att filmen nu har zombies gör ju bara saken bättre.

Karaktärsdesignen är även den bra. De flesta av karaktärerna i filmen är riktigt intressanta och unika. De känns inte som om de är automatgenererade - det verkar som om de skapats med stor eftertanke. Eller så var de fulla och kom på en massa crap som de till slut slängde ihop till en röra som fungerar otroligt bra.

Självklart måste vi ha en bild på en zombie också. So here we go.

Fast egentligen, nu när jag tänker efter så var filmen helt jävla värdelös. Det fanns inget riktigt djup i den och det är de facto en lågproduktionsrulle. Och den är lång. Visst, fighter är jättekul men när de varar så länge så tenderar man att tappa intresset, tyvärr. Fast, återigen, med allt gore, alla hardcore-japaner som är riktigt kickass och nivån på fightingen och gore gör att man inte kan tycka illa om filmen. Man måste bara gilla den. Och det gör jag. På ett annorlunda sätt.

1 comment so far.

  1. Johan 03 mars, 2007 23:47
    what!? visste du verkligen inte att det här var en kultfilm?!! Det visste inte jag heller. Men den verkar lovande iaf. 666 the number of the beast!

Something to say?