: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

The Amityville Horror (1979)

Category: By Tom Fury
"A Mother, Father and four of their children murdered... no apparent motive."

En gammal klassiker som säkerligen alla känner till. Det handlar i alla fall om en familj som flyttar in i det där huset där morden begicks. George Lee Lutz (1947 - 8 maj, 2006) bodde i ett hus med sin fru Kathy Lutz och tre av deras barn i 28 dagar på 112 Ocean Avenue i Amityville. Det är deras erfarenheter som lade grunden till boken som skrevs om händelserna.

I alla fall. Som sagt så flyttar en familj in i det här huset där morden har begåtts. Det börjar hända skumma saker. Som att prästen, som beskrivs lite mer nedan, får massa konstiga signaler, hör röster och skit. Och att någon svart tjära-liknande sörja börjar bubbla upp ur toaletten. Och mannen i familjen freakar ur lite som Jack Nicholson i The Shining. Det är som ett virus som drabbar de som vistas i huset. Men alla vet vi ju att det är vålnader som spökar.

Attack of the flies. On the priest. Gud så mysigt.

En grej är det lite som jag undrar över. Prästen, på bilden ovan, som i början är i rummet och får typ 300 flugor på sig - Varför går han bara inte ut ur rummet? Istället står han kvar och kvider som en kvinna. What the fuck ? Som tur var är det bara sådana fånigheter i början, och kanske bara vid den scenen också. Resten av filmen är lite mer macho.

Skådisarna är grymt bra faktiskt. Speciellt prästerna. Och av dem absolut den prästen som bränner sin hand. (Det är samma prelle som är på bilden ovan och får flugor i ansiktet. Stackare). Han gör en riktigt bra insats. Övriga skådisar lyckas med att se riktigt vettskrämda ut när något creepy shit händer. Det ger lite mer trovärdighet till filmen och det gillas.

Måste väl påpeka att det inte händer speciellt mycket i filmen vad gäller action. Det mest spännande som hänt efter en timme in i filmen är att en unge klämmer sin hand i ett fönster och börjar blöda från sina knogar. Det säger ganska mycket om filmens innehåll av fartfyllda scener... Däremot ger den en jäkla mycket suspension.

Han fastnade med fingrarna i kakburken... ehhmm... eller på fönsterbrädet?

Det blir jäkligt mycket the shining mot slutet. Mannen i familjen går med yxa och börjar hugga i dörrar för att mörda familjemedlemmar. Blod rinner ur väggarna. The Shining är i och för sig en grymt bra film (som är baserad på en ännu bättre bok), så jag klagar inte. Men det känns lite väl "bekant"...

Sinnessjuk pappa med en yxa - aldrig en bra kombination. Att de inte lärt sig!

Som ni ser på postern så ser huset de bor i elakt ut. Fönstrena bildar som två elaka ögon. I slutet av filmen börjar huset leva, resa på sig, göra en transformer och blir en vandrande robot som krossar hela Amityville. Nej, jag skojade bara. Men det hade varit jävligt häftigt om det hänt!

OMG! WTF! ROFL! (eller stryk den sista).

Filmen har spawnat en hel del uppföljare (sex stycken, om jag inte minns fel), så ska väl se om någon utav dem lyckas slå den här. The Amityville Horror är, utan tvekan, en sevärd rulle. Och med tanke på att den är så gammal och fortfarande håller, torde detta peka på bra kvalitet. Nu väntar jag mig bara mer zombies, mer naket och mer explosioner i uppföljaren. Vi får se om den levererar.

Se filmen.

1 comment so far.

  1. Johan 01 april, 2007 02:06
    Undrar när tekniken har kommit så långt att man själv får avgöra slutet av filmerna på sådant sätt som du skrev, att det transformerades!
    Well låter som bra skit iaf.

Something to say?