: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

1-ichi (2003)

Category: By Tom Fury
1-Ichi är en prequel till Ichi the Killer. Den berättar storyn om hur Ichi blev som han är i uppföljaren. Vi får följa honom under hans tid i skolan där han är mobbad och förtryckt. Att han sedan har en pervers läggning som gör att han blir kåt av att misshandla människor (eller se mäninskor misshandlas) är bara too hilarious.

Filmen är filmad med en handkamera, vilket ger den en väldigt amatörlik touch. Det är dock samma skådespelare från Takashi Miike's Ichi the Killer som gör Ichi. Kan väl inte säga att filmen gav så mycket direkt. Medan Ichi the Killer hade en lite mer intressant handling, så är den här filmen mer som en liten bonus-addon till originalet. Man måste nog ha sett Ichi the Killer för att ens överväga att se 1-ichi. Även om man har sett Ichi the Killer är inte ens säkert att man kommer gilla den här rullen.

Gaaah! I got blood on my face!

Slagsmålscener och andra liknande events i filmen är inte ens i närheten så bra gjorda som i Miike's film. Jag vet inte om det är med flit som de har gjort så eller inte, men man känner sig snuvad på våld.

Här är våldsfetischisten Ichi. Han kan kicka ass - när han väl vill.

Den här filmen är inget märkvärdigt. Du klarar dig utan den. Och om du tänker i banorna "jag-såg-ichi-the-killer-så-jag-måste-se-den-här" så tänker du fel. Du måste inte se den här. Du klarar dig utan. Ärligt talat, så var den ganska kass. Se animen istället som berättar samma story. Mycket bättre, jag kan garantera dig det.

Skippa den här rullen.

1 comment so far.

  1. Johan 27 februari, 2007 12:34
    Får man reda på nått om scratchys öden oxå?

Something to say?