: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Evil Aliens (2005)

Category: By Tom Fury
Evil Aliens är en... parodi. Tror jag. Det var nog menat att den skulle vara rolig i alla fall. Tyvärr var det brittisk humor. Inte den mest tilltalande humorn enligt min mening. Har aldrig varit speciellt förtjust i den brittiska humorn, och är inte frälst efter den här filmen heller. Detta trots valet av tema - att parodisera skräckfilm och speciellt utomjording-skräckfilm borde ju vara the shit.

Tyvärr är det inte riktigt så. Om man lägger humorn åt sidan och koncentrera sig på de andra bitarna av filmen så lyckas den ganska bra. Den missar sitt huvudmål (att vara rolig) men lyckas med de andra bitarna - gore-scener, en del snygga tjejer, utomjordingar som kickar ass och får sina ass kickade etc. Det är många alusions till andra skräckisar inom genren, vilket jag uppskattar.

Såhär kan det gå om utomjordingar får tag på dig. Och tycker du det där ser ut som tough shit, så är det inget mot vad en kille i början av filmen råkar ut för. Yuck.

Mest beröm får filmen för sina gore-scener. De är, för att vara en lågbudgetproduktion, otroligt välgjorda. Filmen har en touch av hemmagjort i sig, vilket inte är helt fel per se. Däremot hade en mer professionell stil passat just den här rullen. Men men. Tillbaka till gore-scenerna. I mitten/framåt slutet av filmen får vi se lite fighter mellan människor och utomjordingar. De här är ganska hardcore, då utomjoringarna cuttar av lite huvuden och leker Jackie Chan med motorsåg och knivar med mera. Mäninskorna likaså.

Det bästa i hela filmen (jag kan lugnt säga att det räcker att se den här scenen och skippa resten av rullen) är när en utav killarna hoppar in i en skördetröska och jagar aliens. Han kör över dem en efter en, och det blir bara blodsplatter kvar av dem. Hur coolt som helst!

Girl with boomstick vs. alien shitheads. Vem vinner?

Storyn har jag glömt skriva något om, men den spelar ingen större roll. Kort sammanfattat handlar det om en TV-studio som har som nisch övernaturliga fenomen. Tittarsiffrorna dalar så de beger sig ut för att göra ett reportage till ett ställe där en tjej påstås ha våldtagits av utomjordingar. Väl där så visar det sig att det faktiskt är utomjordingar och... ja, ni kan säkert gissa resten.

Ska man se filmen då? Mnja. Det beror lite på vad du har för humor. Gillar du brittisk humor och gillar du horror-flicks så har du nog redan bestämt dig för att se den oavsett vad jag säger. För er med lite mer normal typ av humor (det vill säga att man tycker roliga saker är roliga - inte tråkiga saker) så är Evil Aliens inte någon höjdare. Gore-scenerna gör den dock sevärd. Hyr filmen, spola förbi konersationerna och njut av fightingscener och gorescener. Skördetröska-scenen kan ses om typ 10 gånger och är fortfarande lika bra. There you go!

2 comments so far.

  1. Johan 20 februari, 2007 00:09
    Hmm tycker du framställer denna film som en ändå bra film om man jämför med de riktigt dåliga filmerna som du verkligen framställer som dåliga filmer och inte bra filmer. Fick man se någon ailien-rape?
  2. Anonym 20 februari, 2007 11:00
    Brittisk humor ÄR normal humor! :O Näääär ska folk förstå sitt eget bästa?

Something to say?