: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Rocky Balboa (2006)

Category: By Tom Fury
Var och såg Rocky Balboa på bio häromdagen. Det var sista chansen att utnyttja fribiljetterna, och eftersom det bara går skräp på bio nu så blev det Rocky som fick äran att visas för mig. Hade väl inte så stora förväntningar på den direkt. Jag menar, de gamla Rocky-filmerna var ju jättebra. Förutom femman då kanske. Men resten. Och nu kommer nummer sex i serien? Kan ju bara betyda katastrof.

Vad fel jag hade. Filmen överraskade mig ordentligt. Den var mycket bättre än vad jag trodde. Det beror nog ganska mycket på att den ryckte i nostalgitarmen ordentligt. Det ska erkännas att det inte händer speciellt mycket i filmen. Det är mer som en lång prolog. Som avslutas med en riktigt schysst fight. Och det räcker, för det är Rocky vi talar om.

Rocky kicking some ass

Storyn är såklart om Rocky. Nu är han "pensionerad" och driver en egen restaurang. Adrian har dött och hans son är en upptagen ung grabb på väg i sin karriär. Självklart får herr Balboa tillbaka lusten att fightas. Eller snarare göra upp med sitt förflutna och gå en sista match en gång för alla. Typ. Något i den stilen i alla fall.

Ska man se den då? Det beror väl lite på hur pass mycket kärlek man har för Rockyfilmerna i övrigt. Gillar man Rocky (vilket man bör göra), så borde man även gå att se den här. Är man inte så förtjust i de tidigare så blir det nog en stor letdown. Filmen kräver att man är lite fäst vid karaktären.

Filmen innebär att en epok går i graven. För det är den värd att se.

1 comment so far.

  1. Johan 02 februari, 2007 20:10
    då är det bara Rambo IV vi väntar på. Sen har nog Sly försökt kramat ur det sista ur hans karriär.

Something to say?