: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Danny the Dog (2005)

Category: By Tom Fury
(Unleashed). Danny the Dog är ännu en fighterfilm med Jet Li. Den här är dock inte bara straightforward asskicking action. Den inbjuder till lite eftertanke. Danny (spelas av Jet Li) såg sin mor bli mördad när han var en liten pojke. Efter det så togs han om hand av en gängledare som dresserade honom likt en hund (därav Danny the Dog, wiseass!) Danny blir denna gängledares oövervinnerliga fighter. När Danny har sitt halsband på ("hunden är kedjad") så är han harmlös och gör ingenting. När halsbandet (kopplet) tas bort så följer han gängledarens order. Oftast är det order om att sparka skiten ur några skumma snubbar.

Och det gör han med stil. När fightingscenerna väl kommer är de otroligt välgjorda, som så sig bör när Jet Li är med. Det sker dock en trafikolycka varvid Danny flyr därifrån. På sin flykt träffar han en gammal svart man (Morgan Freeman) och en 18-årig brud som mannen har tagit hand om. De är lyckligt ovetande om att han är en vandrande killing machine. Det är här filmen blir kanske lite för mjuk och Danny genomgår någon typ av förändring där han påstår att han inte vill skada folk mer, och så vidare. Ja, ni vet.


Some asskicking action. I den här arenan fick han slåss en hel del. Ibland mot flera samtidigt. Det var roligt att se.

Allt som allt är det en helt okej actionrulle (blandat med lite drama). Skådespelarna gör bra insatser. Med det menar jag att Morgan Freeman gör bra insatser som skådespelare och Jet Li kickar ass förbannat bra. Övriga skådisar bryr man sig inte så mycket om direkt.

Mer fighting. Den här killen däckades med ett slag. Det här slaget.

Ska man då se filmen? Ja, det tycker jag. Den är värd tiden, och man får ut något av filmen samtidigt. Fungerar väldigt bra när man tröttnat se på tempelriddare som zombies.

1 comment so far.

  1. Johan 04 februari, 2007 21:28
    rullen ser mer ut som en sadistisk porrfilm faktiskt.

Something to say?