: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Mallrats (1995)

Category: By Tom Fury
Filmen inleds med kanske världens bästa comic-book-intro. De presenterar karaktärerna genom att göra karikatyrer på dem och korsa dem med superhjältar.

Det är det vanliga Jersey-gänget som är med i denna rulle av Kevin Smith. Jay & Silent Bob - de stående favoriterna - är självklart med. Och de är lika underhållande som alltid. Ben Affleck har även han, som brukligt, en roll i filmen. Den här gången spelar han bad guy. Trevligt.

Filmen har alla Smiths trademarks. Dels med karaktärerna, dels med referenser och alusions till Jaws och Star Wars. Som vanligt, så är det dialogen som gör filmen så bra.

Vad handlar den om då? I korta drag: Två killar, som har lite för mycket koncentration på sina tv-spel och serietidningar (i alla fall den ena av dem), blir dumpade av sina respektive flickvänner. De kommer på idén att börja hänga på gallerian (därav filmtiteln...) för att hitta nya tjejer, som senare blir till en plan att vinna tillbaka sina gamla istället.

Jay & Silent Bob, och Bob har en kickass puffra. Jay arbetar hårt med att se jävligt hardcore ut.

Som Smiths tidigare filmer, till exempel Clerks II, bjuder Mallrats på förstklassig underhållning. Visst, storyn är inte speciellt djup, och handligen är inte någonstans originell. Men däremot är kombinationen av karaktärer och de utvalda skådespelarna en sådan bra kombination som ger filmen ett stort mervärde. Stan Lee deltar på ett litet hörn också.

The Crew. Nördarna och deras respektive. Och ja, självklart slutar filmen lyckligt och de får tillbaka sina flickvänner.

Dessutom får man se lite naket. Framåt senare delen av filmen så besöker de här två killarna en spåtant som tar betalt för att visa brösten. (Och, inom parentes, spå framtiden). Ett av hennes bröst har två bröstvårtor. Hon klämmer och guppar med brösten i takt med att hon spyr fram sina spådomar. Ganska absurdt, och jävligt roligt.

Jag vet inte riktigt vad mer som finns att säga. Filmen är underhållande, och det beror till fullo på de klockrena karaktärerna som Smith har tagit fram. Tummen upp för rullen - och gillade du Clerks II eller någon annan av Smiths filmer så kommer du gilla den här.

Se den.

1 comment so far.

  1. Johan 04 april, 2007 11:41
    Bra skit, var hittar man denna spådam? Finns det ingen annnan i den branchen som är blond och några kg silikon inopererade?

Something to say?