: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

The Crow (1994)

Category: By Tom Fury
Filmen som tog kål på Brandon Lee, Bruce Lee's son. Det faktum att han omkom under inspelningen av filmen gör det hela till en väldigt speciell rulle som alla säkert känner till, på ett sätt eller annat.

Ni känner säkert redan till handlingen: Natten innan Halloween så blir en snubbe och hans flickvän mördade - efter att ett gäng hobos våldtagit flickvännen i omgångar. Ett år senare återuppstår killen från sin grav för att söka hämnd. Han vill helt enkelt döda de som våldtog hans tjej. Och det gör han.

The Crow handlar bara om en enda sak: hämnd. Inget mer. Det som ges är en helt okej film där vi får en del schyssta dödsscener. Inget som är väldigt förvånansvärt eller annorlunda, men det är okej ändå. Stämningen är rakt igenom mörk och dyster, och får mig att tänka på McFarlane's serie Spawn (som för övrigt blev en skitkass filmadaption, men serietidningarna sparkade stjärt!).


Karaktärerna som presenteras är för det mesta stereotyper och inget större djup hos någon karaktär syns egentligen. Men det gör inget, för vad det gäller actionbiten blir man inte besviken. En hel del shootouts och häftiga slagsmål gör att min gore-hunger mättas tillräckligt mycket. The Crow är en film som alla bör se. Det spelar ingen roll egentligen att den inte platsar in på top-10-listan över de bästa filmerna någonsin (den gör verkligen inte det. bra är den inte) - den är ett måste-se ändå just för att det var Brandons sista film, samt att hämndmomentet tillsammans med allt våld gör det till en njutningsbar upplevelse.

1 comment so far.

  1. Johan 03 oktober, 2007 09:22
    Kunde du inte gått in närmare på dödsfallet? Varför heter filmen The Crow, den egentliga huvudrollen var det ingen som brydde sig om, fågeln fick inte den uppmärksamhet den förtjänade. Måste du ju ta upp så folk inser.

Something to say?