: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

The Crow II: City Of Angels (1996)

Category: By Tom Fury
I denna andra film i The Crow-trilogin så får vi följa en annan snubbe som återuppstår från döden för att hämnas sina mördare. Precis som i [första filmen] alltså. Bara att här har vi ingen flickvän som är inblandad, utan här mördas snubbens son istället.

Hursomhelst. Filmen är mycket mörk och det är mycket läder och mycket män som gillar att klä sig och sminka sig som kvinnor. BDSM heaven med andra ord. Det suger. Och egentligen är det det enda som skiljer sig från den första filmen. Visst, den första hade mycket av den grejen också, men här är det in i absurdum.

Samma sak liksom - en snubbe blir mördad, återuppstår från de döda via en kråka (fråga mig inte hur...) och ska hämnas på alla som hade med hans död att göra. De kopplingar till den första filmen som finns är att den lilla snorungen som var med där nu har vuxit upp och spelar en liten roll här. Och såklart kråkan, den är med här också. Om det är samma vetefan, vem kan egentligen se skillnad på en kråka och en kråka? Inte jag och inte du, så shut up.

Det hade varit intressant att se hur den här filmen hade blivit (om den ens hade gjorts?) om Brandon Lee fortfarande hade varit vid liv. Antagligen så jävla mycket bättre. Nåja, Vincent Perez som spelar The Crow här är ju inte helt värdelös, han har väl lite skådespelarskills.

Lite kul att veta kanske är att Iggy Pop spelar en av the bad guys som till slut åker på rådäng av The Crow. Och ja, han ser ut som en kvinna.

Wey, Iggy pop! Synd bara att han ska se ut som en kvinna.

Filmer som bygger på hämnd och skipande av rättvisa brukar alltid fånga mitt intresse på ett eller annat sätt. Den här lyckas inte lika bra. Jag tror det har med att det är lite för mycket goth för min smak. I första filmen var det på gränsen till att bli för mycket, men de höll sig på rätt sida. Här har de gått för långt. Trots detta är det en helt okej rulle, men väljer man mellan att se antingen ettan eller denna så är ettan helt klart ett bättre alternativ.

Se den, kanske.

1 comment so far.

  1. Johan 03 oktober, 2007 09:25
    Va fan, du dizzar kråkan igen!! Ge honom lite uppmärksamhet!! Det är samma kråka som är med i båda filmerna. Men han vart knäckt av att komma i skymundan, så han gjorde bara två filmer.
    Fast det hade ju varit ltie häftigt ifall Brandon Lee uppstod från de döda.

Something to say?