: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Halloween II (1981)

Category: By Tom Fury
Filmen börjar där ettan slutar. Faktiskt så återspelar den lite utav slutet på ettan. Michael Myers är ostoppbar. Trots att han blir skjuten sex gånger av pajasen till doktor (boohoo, nu avslöjade jag slutet på första filmen för er) så fortsätter han mörda. Han är en mean motherfucking killing machine, inget snack om den saken! Laurie (Jamie Lee Curtis) är han på jakt efter igen efter att ha misslyckats med att mörda henne i första rullen (loooooser!). Doktor Loomis ger sig på jakt efter honom igen.

Så, egentligen kan man se Halloween I och II som en enda film uppdelar i två delar. Återigen så får vi höra temalåten, och det gör mig glad. För den är bra. Återigen gör de ganska intressanta grejer med kameraarbetet och regisserandet. Myers rör sig ofta i bakgrunden i en slags oskärpa. medan offret står i fokus mitt i bilden. Ett välfungerande knep som höjer spänningen utan att förlita sig på töntiga överraskningsmoment.

Tvåan är, enligt min mening, bätte än ettan. Den håller högre klass på något sätt. Det är lite coola explosioner, men gore-scenerna förtjänar inte att kallas gore. Mordscenerna är inte så gory som de kunde ha varit. Det händer inte mycket i filmen, och Myers dödar offrena nästan aldrig på något core sätt - samt att vi inte får se så mycket blod. Okej, vissa scener är ganska balla. Som när han sticker in en spruta i tinningen på en av tjejerna han tar livet av.

Anyways, Halloween II var inte så värst mycket att hänga i julgranen. Du kan skippa den med gott samvete.

0 comments so far.

Something to say?