: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Napoleon Dynamite (2004)

Category: By Tom Fury
Napoleon Dynamite är en av världens bästa filmer. En film som man med fördel kan se efter att ha rökt cannabis. Nu gjorde ju jag inte det när jag såg den, och ändå tyckte jag att den var bra. Det borde säga ganska mycket om filmen. Napoleon är en skum kille som bor med sin farmor/mormor eller vad hon nu är och hans 32-åriga bror. Brodern raggar tjejer på Internet i chattrum och är så nära en nörd du kan komma. Napoleon själv går i skolan, och en dag börjar en ny kille i plugget - Pedro. Napoleon och Pedro blir genast vänner, och de tacklar sina vardagsproblem ihop (tjejer, Pedros valkampanj till att bli någon typ av kårordförande, och Napoleons hemska morbror som kommit på besök och förpestar allas liv).

Det är fel att säga att det händer mycket i filmen. För det gör det inte. Det är ingen action, det är inget blod, det är bara ren och skär humor. Stillsam humor som blir rolig när man tänker efter. Karaktärerna är helt klockrena och det är de som gör filmen.

Egentligen så finns det inga ord som kan beskriva den här rullen. Den är väldigt speciell och tillhör, precis som Kevin Smith's rullar, i en egen speciell kategori. Missa inte den här. Du kommer undra vad i helvete det är du tittar på i början. Efter filmens slut så kommer du inse att det var bland det bästa du någonsin sett. På riktigt.

Pedro och Napoleon. Bland de bästa karaktärerna du sett i en film. Någonsin.

2 comments so far.

  1. Anonym 26 januari, 2008 18:34
    The Liger

    "It's pretty much my favorite animal. It's like a lion and a tiger mixed, bred for its skills in magic."
  2. Tom Fury 27 januari, 2008 02:18
    Liger! :D Fy fan vad jag älskar den filmen. Och helst ska man se den efter att man har rökt ett kilo gräs.

    Dude, du måste hänka på nästa fest. Vi saknar dig här nere i bygden! :D

Something to say?