: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Superbad (2007)

Category: By Tom Fury
Jag skrattar fortfarande så mycket efter filmen att det inte går att skriva. Det här var en av de roligaste filmer jag sett - ever (tack Jonte för tipset!). Och även om jag kunde skriva något om filmen så orkar jag inte riktigt.

Den handlar i alla fall om två bästa vänner, Seth och Evan, som är i slutet på high school. De är lite av outsiders i skolan och har aldrig varit del av det populära gänget. Men några totala losers är de ändå inte. Till slut blir de i alla fall bjudna på en fest. Dagen som festen ska hållas spenderar de tillsammans med sin nördige vän Fogell (senare mer känd som "McLovin" med falskleget han skaffar) och försöker få tag i alkohol för att kunna få fart på festen och supa ner två tjejer de är intresserade av att ligga med. För de vill ju ha lite erfarenhet när de börjar college. Vem skulle inte vilja ha det, liksom?

Tyvärr går ju inte allt som planerat, och Fogell råkar vara på fel plats på fel tid när han ska fixa spriten. Butiken blir rånad och han blir mer eller mindre ofrivilligt meddragen med två poliser som är... ja, kanske inte världens mest seriösa. Reno 911 kanske säger dig något? På den vägen är det, och de här dudesen råker ut för helt otroliga saker i deras jakt på sprit.

Snutarna till vänster - förebilder för alla poliser i hela världen. Fogell till höger har precis åkt på däng av en rånare.

Filmen är full av humor, klockrena citat och har en riktig college-filmkänsla över sig (läs: American Pie). Poliserna är hur underhållande som helst (och de flesta andra karaktärerna också för den delen).
Fogell visar hur man ska handskas med tjejerna. Shake that ass!

Du får inte missa den här. Se Superbad, jag garanterar att du kommer skratta tills du får ont i magen. Och då kommer du skratta lite till. (Tack för sällskapet också, ni alla som skrattade sig igenom filmen tillsammans med mig).

Seth, Evan och Fogell planerar kuppen för att få The Holy Alcohol.

0 comments so far.

Something to say?