: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Halloween III: Season of the Witch (1982)

Category: By Tom Fury
Den här filmen börjar som ett jävla skämt. En kille blir mosad mellan två bilar. Bilen glider fram i 0,0001 km/h och han dör. Vilken jävla mes. Redan där började jag undra vad det här var för skit. Men bear with me. Filmen var faktiskt bättre än väntat.

Dock: ett stort wattaFACK de första 9 minutrarna - det var faktiskt ett jävla skämt. Men det blir lite bättre sen. Det ser man när andra offret får sina ögon utpetade medan han ligger på sjukhuset. Då vet man att det finns mer kvalitet att hämta. Tredje offret sliter de bokstavligen huvudet av, utan någon nämnvärd ansträngning. Det är också ballt.

Filmen är dock väldigt konstig. Och det kan ha att göra med att den inte har ett skit att göra med de tidigare två filmerna. Plot outline enligt IMDB:
A large Halloween mask-making company has plans to kill millions of American children with something sinister hidden in Halloween masks.
Och man får faktiskt se en liten unge dö när han har satt på sig en halloweenmask. När han fallit till golvet så börjar massa småkryp (plus en skallerorm) krypa ut ur hans huvud och skapa panik. Det är core. Inte ofta man får se småskitar dö på film. Jag kan tänka mig att moralkärringarna både bajsade och kissade i byxorna när den här skulle gå genom censuren. Huvaligen vad hemskt det måste ha varit. Pussies.

Så, vad är då sensmoralen av den här filmen? Egentligen två saker. Den första är att om man gör en uppföljare utan att basera någonting över huvud taget i den på dess föregångare, så kan man lyckas. (Ja, det var bara att den utspelas under Halloween som den har gemensamt med del 1 och 2). Det andra är att man inte ska ha på sig en mask när man tittar på TV. Det kan sluta upp med att du dör och din skalle börjar läcka insekter.

Hold still while I place this mask upon your head. Then you will watch this TV and then you will die. Sounds logical? Of course it does!

Tydligen så var John Carpenter's plan att göra en ny Halloween-film varje år, som var och en skulle berätta en fristånde story relaterad till Halloween. Men eftersom publiken är en lättköpt hora som bara gillar mainstreamskit så failade den här filmen med sin försäljning. Så därför bestämde de sig för att ta tillbaka Michael Myers i nästa film. Detta trots att han dog i förra. Hooray for fuckfaces, tack vad ni förstörde.

Det bästa med filmen är att den inte har ett lyckligt slut. Så se den och njut av det icke-hollywoodiska icke-lyckliga super-terror slutet. Den var faktiskt bra, på det där sättet som b-skräckisar kan vara bra.

0 comments so far.

Something to say?