: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Two Evil Eyes (1990)

Category: By Tom Fury
Two Evil Eyes är en rysare i två delar baserad på herr Edgar Allan Poes historier. Jag tror åtminstone den andra delen, Black Cat, också var filmatiserad i rysarserien Masters of Horror eller vad den nu hette.

Den första berättelsen heter The Facts About Mr. Valdeman, och är regisserad av George Romero. Den handlar om en doktor som hypnotiserar en döende man. Doktorn har dock en affär med den döende mannens fru (som för övrigt är en riktig hynda som bara gifte sig med mannen för hans pengar). De meckar så att mannens testamente blir ett dokument som överför alla hans pengar till kvinnan (of course). Mannen dör till slut medan han fortfarande är hypnotiserad, och fastnar i nåt slags limbo mellan liv och död, där han återvänder för att hämnas på den äckliga doktorn och den (fula) hyndan till fru. Rätt åt dem (ja, de dör. Boho, spoiler. So sue me!)

Den andra berättelsen är som sagt Black Cat. Vi får följa en kille och hans fru. Frugan som är el stooopidocore tar hem en svart katt från gatan. Katten gör killen orolig och han gör det mesta för att frun ska göra sig av med kattskrället. Men katten vill inte ge sig av. Det hela slutar med att han mördar sin fru och katten, men det visar sig att katten typ verkligen har nio liv. Eller nåt sånt. By the way, det är Harvey Keitel som spelar killen i den här berättelsen. Lite roligt är det att se honom i en så annorlunda filmroll.

Kattcore!

Doktorn efter att han blivit dödad och återuppstått. Eller nåt sånt.

Båda delarna är ganska mysiga på ett sånt där gammal-skräckis-vis. Tyvärr är väl Black Cat lite för händelselös för att verkligen tilltala mig. Det händer alldeles för lite i den. Okej, den har en av de smaskigare scenerna när poliserna hittar den döda frun och kattungarna (se bilden nedan), men det räcker inte riktigt. Avslutningen av båda berättelserna är tillräckligt mörka dock för att falla mig i smaken.


Mys!

Two Evil Eyes är verkligen värd att ta sig en titt på, om man inte sett den förut. Ingen höjdare, men likväl två bra berättelser som förtjänar att ses.

0 comments so far.

Something to say?