: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Bloody Murder (2000)

Category: By Tom Fury
Filmen börjar med att en Jason Voorhees-kopia dödar en snubbe som fått soppatorsk mitt ute i bushen. Ser ju lovande ut... vid den här tidpunkten hoppas jag på att jag snubblat över en parodi. Eller en sen 80-tals horrorflick i samma stil som fredagen den 13:e filmerna (som kickade ass, för övrigt).

Storyn är det vanliga: Tonåringar som är ute på camp. Man märker snabbt att det är skådisar som är ganska...let's say...inte så bra. Eller vadå "inte så bra". Vad säger jag? De är helt värdelösa.

De leker kurragömma men kallar det bloody murder. Don't ask me why. Det är efterblivet. Och så ska det vara läskigt på något sätt? Herrejesus...

Filmen har för övrigt allt annat som de gamla klassikerna hade också. En skum mördare, dåliga skådisar (redan nämnt), taskigt soundtrack, halvbra effekter, tonåringar som har sex, dialog som är hämtat från ett manus skrivet av en femåring.

En del scener är dock lite för larviga. Faktiskt. Inte ens lågbudgetfilmer som verkligen är lågbudget brukar ha såhär dåliga dödsscener. I alla fall i första delen av filmen.

Det finns dock ett par ljusa punkter. Bland annat har vi en snubbe (Tobe) som slänger lite sköna citat:
"Oh great. I'm a dead man. The one guy I piss off this summer had to be a psychotic killer, named Jason no less."

"Oh sure. You know this is a great time for me to walk through the camp alone. Why don't you just paste a sign on my back which says 'Please, kill next'"
Jag kan inte riktigt bestämma mig - är det ett homeage till Friday 13th-filmerna eller en stor ripoff? Är det ett homeage till jason-filmerna så okej... då kan jag ta det. Det var ett bra försök. Men är det en ripoff så blir jag grymt besviken. Inte för själva grejen att det är en ripoff. Utan för att den är så dåligt genomförd.

Det finns en del ganska allvarliga missar i filmen också. Till exempel: En brud ramlar och landar på rygg, men sedan så visar det sig att hon skrapat knät. Hur i helvete gick det till? Sådana missar känns mest pinsamt.

De försöker en lite plot twist på slutet, men den är ju inte riktigt så välgjord, så det blir lite... awkward. Det är väl helt okej, ända tills mördaren börjar med nåt bullshit-tal på slutet som förstör allting. Helt åt helvete blir alltihop, och sänker filmen.

Det är en film man inte vill gilla egentligen. Som man inte ska kunna gilla. Men gör det ändå. Den har sin b-charm, så att säga. Det är dock det enda den har. Söker man kvalitet så ska man inte se den här. Se Friday 13th-filmerna istället. Grymt mycket mer underhållande.

2 comments so far.

  1. Johan 05 april, 2007 15:03
    Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
  2. Johan 05 april, 2007 15:04
    Hmm du är medveten om att du skriver som fröken Silvestedt pratar va? Och inge ska försöka ge sig på att göra någon billig kopia av vår allas Jason Voorhees!

Something to say?