: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Amityville II: The Possession (1982)

Category: By Tom Fury
Yep, då var vi tillbaka till huset igen. Den här gången är det äldsta sonen som blir besatt. (Handlingen är annars typ densamma som i första filmen, så jag känner inte att jag behöver redogöra för den ytterligare här.).

Burt Young (som spelar Paulie, Rocky Balboas tränare) spelar huvudrollen som stränga pappan i familjen. Vet inte riktigt om det passar så bra... ibland känns han klockren för rollen, ibland känns det grymt konstigt med tanke på den karaktär man är van att se honom som.

I början av filmen får man följa "vålnaden" eller vad fan det ska föreställa när han (den?) spökar till saker och ting i huset. Det är ganska schysst. I början. Sedan börjar det dock gå lite för långt. Som när grabben är ensam hemma och han stirrar in i kameran och backar steg efter steg. Scenen är alldeles för utdragen. Den är inte spännande heller. Det får en att tänka: What a piece of shit. Och man inser att filmen kanske inte är så bra, trots allt.

Sedan har vi det här med kvinnor som skriker för högt och för länge. Det är hon som spelar morsan som gör sig skyldig till det brottet. Till råga på allt så är hon inte vidare bra heller. Inte i den här filmen i alla fall. Men det är i och för sig ganska genomgående för de flesta som spelar de olika rollerna.

"Varför i helvete kommer det blod ur min ficklampa!?"

Det händer lite mer i den här filmen än i första. Poltergeistsen eller vad det nu är som härjar där inne busar mycket mer med de inneboende än vad som hände i föregångaren. Det är kul.

Mot slutet blir det ashäftigt när grabben går bärsärkargång i huset och skjuter ihjäl typ hela sin familj. Inklusive de små barnen. Ganska cruel, och det ger en lite mer tyngd till filmen. Den slutar vara så larvig just där. Men sedan visar det sig att det var en dröm. Men det hände på riktigt ändå. Men lillsyskonen dödades inte, bara föräldrarna och syrran. Typ. Det känns som ett ganska stort goof. Eller så var jag för ointresserad för att upptäcka vad som egentligen hände.

"Rocky! I nästa match, använd den här! Den knockar din opponent. Garanterat!"

Vad gäller effekter är de helt okej stundvis. Framåt slutet när ansiktet på grabben blir helt vanställd och smälter sönder ser det ganska mysigt ut. Han blir jävligt läcker.

För de som längtar efter explosioner så tillfredsställs de mot slutet. Filmen avslutas med att huset exploderar i en bautaexplosion. Fast huset står kvar när filmen slutar. Jag greppade aldrig det där. Det kanske var en fejk-explosion? Aja...

Och självklart har vi lite naket också. Men det är inte så mycket att tala om.

Den här filmer klarar man sig utan, eftersom den är typ samma som första. Fast inte riktigt lika bra.

1 comment so far.

  1. Johan 30 april, 2007 17:08
    Jag skulle vilja se mer att man blandade filmer. typ att paulie plockar in Rocky och sparrar mot spöket. Tänk dig tex Harison Ford i Air force one, helt plötsligt hoppar Chewie ut från toaletten o gör mos av teroristerna! Finns ju hur många exempel som helst.

Something to say?