: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Skräcken har 1000 ögon (1970)

Category: By Tom Fury
Skräcken har 1000 ögon är kanske bland det sämsta Sverige har producerat. Fast den har vissa kvaliteter. Jag återkommer till detta senare. Man ska inte missledas av titeln. Det är ingen skräckfilm. Det är en mjukporr-rulle. Fast regissören tänkte nog att den skulle vara läskig. Med nakna tjejer. Han misslyckades med det första men lyckades bra med det andra. För nakna tjejer får man se. Mycket.

Filmen inleds med att en man och en fru som kommer hem från en semester och ska bo tillsammans med en tredje kvinna i ett hus för att frun ska återhämta sig från nåt crap. Typ en traumatisk upplevelse av någon sort. Bullshit är vad det är, men nåja. Den ger en grund till det hela i alla fall.

Jag hade hoppats på en threesome mellan dem. Blev det någon då? Inte förrän i slutet. Tycker det är lite väl lång väntan. Men det blir lite girl-on-girl action i alla fall tidigare i filmen. I typ 2 sekunder. Sedan får man vänta ända till slutet, då de båda tjejerna tar av sig alla kläder och kör stenhårt.

Som sagt, eftersom filmen är mer en mjukporr-rulle än en skräckis så finns det inte så mycket att skriva om innehållet förutom att det är en hel del naket. Filmen är inte speciellt spännande. Den är inte spännande alls, skulle jag vilja säga. Filmen känns som en riktig b-rulle. Som ska vara läskig. Och slutar upp med att varken vara upphetsande eller läskig. Rullen är lite som en svensk 70-talsvariant av Scream. Fast utan så mycket blod. Och tråkig. Men med ganska fresha girls. Lite voodoo-dockor och annat crap kommer in i bilden lite senare. Inget som fängslar, förvånar eller intresserar. Filmen passerar förbi obemärkt.

Aja. Filmen slutar i alla fall med att den andra bruden brinner inne i huset. That's it. Oh gud så spännande. Och de 1000 ögonen? Det vetefan var de kom in i handlingen någonstans.

1 comment so far.

  1. Johan 28 april, 2007 03:41
    Tommiel ge fam o o att recemnsera dinma egnga privata rillar på di blogg!! Kungsäene till div3!!!

Something to say?