: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

The Blob (1988)

Category: By Tom Fury
The Blob från -88 är en remake på en skräckis från -58 (med Steve McQueen i huvudrollen) med precis samma namn. Det handlar om en dödlig gelésörja som käkar upp allting i dess väg. Japp, du läste rätt. Givetvis är den här gelesörjan ett resultat av lite för mycket amerikanskt statligt experimenterande (vad annars?).

The Blob innehåller standardelementen i en skräckis: Gore, tonåringar som dödas på grymma sätt, spoofs på andra skräckisar (i den här filmens fall så refereras det ganska friskt till Friday 13th-filmerna). The Blob är aldrig riktigt skrämmande - den hålls på en lagom halv-humoristisk nivå. Man skulle kunna tänka sig att det var en matiné-film, om man plockade bort lite gore.

När vi ändå talar om gore så måste jag påpeka att dessa scener är väldigt välgjorda för att vara 1988. Det är till och med att jag blir lite halvt grossed-out av vissa scener. Sure, de kommer inte upp i japansk klass, men de lyckas bra med det arbetet. Kudoz!

Imploderande skalle. Så kan det gå efter att du kommit i kontakt med the gelé of döden.

Humor, action, gore, skottlossning, biljakter, och en mystisk gelé som dödar allt i sin väg. Kan man egentligen begära mer? Se denna magnifika, 20-åriga relik och njut.

0 comments so far.

Something to say?