: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (1989)

Category: By Tom Fury
Välkomna till den femte delen av Terror på Elm Street. Om ni fick för er att se del fyra, vilket man kan ha lite delade meningar om den är bra eller inte, så är denna del 5 en fortsättning på fyran. Alice har som bekant överlevt till denna del, och nu börjar mardrömmarna om herr Krueger återigen terrorisera henne. Fast den här gången tar Freddy en omväg till Alices drömmar - genom hennes barn som hon har i magen. Freddy vill ju såklart vara med och leka, så han siktar på att bli återfödd till den riktiga världen. Tydligen så är det bara Freddys morsa som kan stoppa sin egen son, så Alice tvingas jiddra med allt och alla för att få fram henne i tid för att kicka Freddys ass stenhårt och rädda sin son. Om hon lyckas? Vad tror du...

Man märker skillnad i kvalitet på den här filmen och dess föregångare. Om det har med regissören att göra (Stephen Hopkins) eller om det har med att tekniken inom filmskapandet hade avancerat till en annan nivå 1989 låter jag vara osagt. Hursomhelst är det en hel del imponerande arbete som gjorts med miljöer, scener, effekter och kamerarbete.

Överlag så är den här helt okej. Storyn och filmidén gillade jag inte, men genomförandet var helt klart godkänt vilket gör den värd att slänga ett öga på.

Freddy i matar-tagen. Yummy!

Det bästa med filmen är nästan bonusmaterialet på DVDn. Man bjuds på två musikvideor; "Are you ready for Freddy" samt "Anyway I Gotta Swing it". Hiphop á la real oldschool (1989 liksom...) Se dem. DET är humor, mina vänner!

0 comments so far.

Something to say?