: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

A Nightmare On Elm Street 6: Freddy's Dead: The Final Nightmare (1991)

Category: By Tom Fury
Så var vi på del 6 i A Nightmare On Elm Street serien. Den näst sista i den riktiga filmserien. Det tog honom hela fem filmer att döda de ursprungliga bratsen på Elm Street, och nu är det dags för honom att leta efter färskt byte. Det visar sig att Freddy-mannen har en dotter (varifrån, liksom? Oh my God de logiska luckorna bara kommer och kommer). Det hela slutar upp med en deatchmatch, fader vs. dotter såklart. Tydligen visades den här filmen i 3D (med såna där fjantiga glasögon). Tyvärr har jag inte fått chansen att se den versionen, det hade kanske varit coolt.

Jag måste säga att den här produktionen hade jäkligt schysst med gore, en snubbe blir spetsad genom öronen med en fetingtops av Freddy. Hela den där hörselgrejen med den halvdöva snubben (Carlos) gör de till en sjukt bra grej. Se filmen så märker ni vad jag menar. Det slutar upp med att hans huvud sprängs i alla fall.

Humor är huvudpoängen med den här filmen. De tidigare filmerna har haft ett viss mått av humor också, men den här tar priset. Freddy invaderar en annan snubbes dröm och tvingar in honom i ett tv-spel. Med as-kass grafik och en kontroll som jag vetefan var den kommer från. Humoristiskt är det dock! Därifrån är jag övertygad: filmen är totalflippad och skitrolig. Bättre underhållning får man leta länge efter. Varför kan inte fler skräckisar vara lika utflippade som den här? Känns som andra tar sig på ett litet för stort allvar. Man kan lugnt säga att del 6 är den skummaste av dem alla. Och jag gillar det.

Robert Englund är hur sjukt bra som helst återigen. Det finns dock vissa grejer som är lite larviga. Som framåt slutet, när Freddy stänger en stålgrind (som i och för sig är massiv), men omges av...hönsnät. Idioterna försöker hamra upp stålgrinden, när de hur lätt som helst skulle kunna bryta sig igenom hönsnätet. Vilka åsnor! Titeln avslöjar ju, för er läsare som besitter grundläggande engelskakunskaper, att han dör. Det finns dock en uppföljare. Återstår att se vad den har att erbjuda... tills dess, njut av den roligaste delen i Elm Street serien!

0 comments so far.

Something to say?