: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Captivity (2007)

Category: By Tom Fury
Captivity. En ung modell (jäkligt het!) drogas, kidnappas, och utsätts för tortyr i en källare. Eller tortyr och tortyr, mest psykisk terror. Det slutar upp med att hon börjar tappa förståndet och blir nästan galen. Hon får även se filmer på vad som hänt med tidigare offer. Några trevliga bilder är det inte att tala om.

Ensam i källaren är hon dock inte. En snubbe vid namn Gary är också där, och tillsammans försöker de fly från hålan de hamnat i. Men är Gary verkligen den han utger sig för att vara...? (Obviously not - tyvärr, men det är ruskigt förutsägbart så jag har faktiskt inte förstört filmen för dig).

Känns det igen? Det är för att idén är stulen från så många skräckisar att jag inte ens vet var jag ska börja. Saw är ju uppenbart. Cube också - de har ingen aning om varför de är var de är, de vet inte vad de ska göra, etc. Sedan har vi ju den här skitrullen Are You Scared, som är exakt samma grej (nästan). Nåväl. Captivity inleds lovande i alla fall, fortsätter med att vara förutsägbar, och avslutas på ett väl genomfört sätt. Trots att filmen är en ripoff så är den underhållande och spännande. Skrämmande kan jag däremot inte riktigt påstå att den lyckas vara. Genom filmen finns en hel del homage till serien Dexter, som man kan tycka vara roligt att uppmärksamma.

Ge den en chans. Den är bättre än vad du tror.

0 comments so far.

Something to say?