: : Tom Fury
Den enda dokumentationen över Tommies liv

Ogre (2008)

Category: By Tom Fury
Va? Har du inte hört talats om filmen Ogre? Alright, det är inte så konstigt. Det är en TV-film som gick på Sci-Fi channel. Dvs. det är en helt okej story med smått dåliga CGI-effekter. Storyn: En liten stad ute i skogen i 1800-talets Pennsylvania blir drabbat av pesten. En magiker i byn räddar folket från pesten genom en trollformel som innebär att de vid jämna mellanrum måste offra en människa till ett stort monster (the Ogre). Men de slipper inte bara pesten genom att göra detta. De får evigt liv också (eftersom staden är fångad i tiden), så länge de håller sig inom byns gränser.

Spola fram till nutid. Några kids (haha, sällan det är kids!) vandrar runt i skogen och stöter givetvis på den här byn och blir indragna i hela skiten. Folk dör, blir lemlästade, och det sker hopp mellan dåtid och nutid. Produktionsvärdet är som sagt inte det bästa eftersom det är en TV-film, men skådespelarna är duktiga. Dessutom, om man kastar om två bokstäver i filmens titter så blir det ju Gore. Den stora frågan är ju då om det bjuds på mycket gore. Mnja, skulle jag vilja säga. Man får ofta se resultatet av Ogrens framfart (dvs. avslitna armar etc), men inte själva momentet när avslitningen utförs. Lite tråkigt, men vad kan man egentligen göra med billiga CGI-effekter?

Kommer du över filmen kan den vara värd att se sådär en söndagseftermiddag när du ligger bakfull och grämer dig över att det enda som finns att kika på är Disney-matinéer du har sett femhundra gånger tidigare i ditt liv.

0 comments so far.

Something to say?